FİLİSTİN MECLİS BAŞKANI AZİZ DUVEYK'İN EVİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 1858 Tarih: 27 Haziran 2020 07:53
FİLİSTİN MECLİS BAŞKANI AZİZ DUVEYK'İN EVİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in başına gelecek her türlü olumsuzluktan Filistin Yönetimi ve yönetime bağlı güvenlik göçlerinin sorumlu olacağını belirtti.
 
Hamas’ın açıklaması, son zamanlarda Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in art arda saldırılara maruz kalmasından sonra geldi.
 
Hamas konu hakkında yaptığı açıklamasında, Duveyk’in işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bulunan evine düzenlenen saldırıları şiddetle kınadı. 
 
Açıklamada ayrıca, Duveyk’in bir devlet adamı olmasının yanı sına Filistin için önemli bir şahsiyet olduğuna dikkat çekilerek, Filistin Yönetimi’nin Meclis Başkanı’nı korumakla yükümlü olduğu ifade edildi.
 
Filistin’in ilgili resmi makamlarının konu karşısında sessiz kaldığına işaret edilen açıklamada, “Olay yerindeki güvenlik kameraları kayıtlarında saldırganların yüzleri ve kim oldukları görülüyor. Filistin Yönetimi’nin, bir an önce konu hakkında gerekli soruşturmaları başlatmasını ve saldırganları ortaya çıkarmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar