YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmadığı sürece Ben Gurion Havalimanı’nın güvenli olmayacağını ve askeri operasyonların aralıksız süreceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 48 Tarih: 22 Mart 2025 00:40
YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

YDH'nin haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, düzenledikleri son askeri operasyonda Ben Gurion Havalimanı’nın "Filistin 2" hipersonik balistik füzesiyle hedef alındığını ve son 48 saat içinde havaalanına üçüncü kez saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Yemen ordusunun Filistin’e desteği kapsamında bir dizi askeri operasyon yürüttüğünü belirtti.

Tuğgeneral Seri, Ben Gurion Havalimanı’na yönelik gerçekleştirilen saldırının hedefine ulaştığını vurgulayarak, Gazze’ye yönelik saldırılar sona erene kadar havaalanının güvensiz kalacağını ifade etti. Ayrıca tüm havayolu şirketlerini uyararak, işgal altındaki Yafa bölgesinde bulunan havaalanının hava trafiği için artık güvenli olmadığını, bu durumun İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durana ve abluka kaldırılana kadar süreceğini belirtti.

Öte yandan Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir insansız hava aracının, ABD’nin Yemen’e yönelik saldırılarına karşılık olarak ABD uçak gemisi USS Harry Truman’a bağlı bazı savaş gemilerini hedef aldığını açıkladı. Son birkaç saat içinde Amerikan güçlerinin Yemen’in çeşitli bölgelerine saldırılar düzenlediğini ancak bu girişimlerin Filistin halkına destek vermeye devam etmelerini engelleyemeyeceğini ifade etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze halkıyla tam dayanışma içinde olduklarını belirterek, Filistin direnişinin gösterdiği fedakârlık ve kararlılığı takdir ettiklerini dile getirdi. Yemen’in Gazze’ye verdiği desteğin, saldırılar sona erene ve abluka kaldırılana kadar devam edeceğini, sonuçları ne olursa olsun bu tutumdan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi ise, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, "cihadın, İsrail işgalinin zulmüne, suçlarına ve saldırılarına karşı bir gereklilik olduğunu" belirtmişti. Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin işgale karşı mücadeleyi en üst seviyeye çıkaracağını söyleyen el-Husi, Filistin halkına hitaben "Yalnız değilsiniz" mesajını verdi.

Konuşmasında, İsrail rejimiyle mücadele etmenin kaçınılmaz bir sorumluluk olduğunu ifade eden el-Husi, eğer İsrail’in Filistin davasını ortadan kaldırmasına izin verilirse, işlediği suçların bölgeyle sınırlı kalmayacağını ve daha geniş coğrafyalara yayılacağını vurguladı.

Yorumlar