HERZİ HALEVİ BAHALATZ'DAKİ SUBAYLARINI CEZALANDIRDI

Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Bahalatz" üssünde meydana gelen patlama sonrası bazı subaylara disiplin cezası verdi. 

Görüntülenme: 90 Tarih: 07 Şubat 2025 01:20
HERZİ HALEVİ BAHALATZ'DAKİ SUBAYLARINI CEZALANDIRDI

YDH'nin haberine göre, işgalci İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Bahalatz üssünde meydana gelen ve 10 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından subaylara disiplin cezası verdi.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, 16 Ocak'ta işgal altındaki Filistin'in güneyinde yer alan bir eğitim üssünde yaşanan patlamanın “kaza” sonucu gerçekleştiği belirtildi. Olay, Eilat'ın kuzeyinde bulunan ve Muharebe İstihkam Birliği eğitim alanı olarak bilinen Bahalatz üssünde meydana geldi.

Yediot Ahronot gazetesi, olayın 15 Ocak akşamı sosyal medyada yayılan videolarla gündeme geldiğini ve Güney Lübnan'dan ele geçirilen silahların Nakab'daki bir İsrail askeri eğitim üssünde patlaması sonucu bazıları ağır olmak üzere birçok askerin yaralandığını duyurdu. İsrail’in “Kanal 14” televizyonu ise patlayan roketin (RPG) Hizbullah’a ait olduğunu doğruladı.

Halevi, el-Araba'daki üste yaşanan bu patlamanın ardından güvenlik protokollerine uyulmadığını belirterek subayları cezalandırma kararı aldı. İsrail medyası, olaya karışan subaylardan bazılarının görevden alındığını, ayrıca iki kıdemli muharebe mühendisliği subayına kınama cezası verildiğini ve iki yıl boyunca terfilerinin askıya alındığını bildirdi. Cezalandırılan subayların albay rütbesindeki üs komutanı ile yarbay rütbesindeki eğitim üssü komutanı olduğu belirtildi.

Soruşturma sonucunda, olayın bir dizi güvenlik ihlali ve liderlik talimatlarına uyulmaması nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıktı. İsrail medyası, olayın ardından üsteki tüm liderlik kademesinin yarbay rütbesine kadar görevden uzaklaştırıldığını ve Genelkurmay Başkanlığı'nın cezaları belirlediğini aktardı.

Öte yandan, görevi 6 Mart'ta sona erecek olan Halevi, İsrail ordusunun 7 Ekim'de yaşadığı başarısızlığın sorumluluğunu üstlendiğini açıklayarak istifa ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar