HAMAS'TAN BATI ŞERİA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçlarının, Batı Şeria ve tüm Filistin topraklarında genel bir seferberlik ilan edilmesini ve büyük bir öfke dalgasının ateşlenmesini gerektirdiğini belirtti. 

Görüntülenme: 63 Tarih: 23 Ekim 2024 23:15
HAMAS'TAN BATI ŞERİA ÇAĞRISI

Şedid, bugün (23 Ekim Çarşamba) yaptığı açıklamada, “Bu kritik zamanda halkın harekete geçmesi ve sokaklara inmesi son derece önemli bir adımdır ve Gazze halkı ile Filistin direnişine güçlü bir destek oluşturur,” dedi. İşgali ve yerleşimcileri caydırmak için tüm mücadele yöntemlerinin devreye sokulması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Gazze halkının sürekli olarak soykırım ve katliamla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Şedid, Filistin’in dört bir yanında artan seferberlik ve öfke çağrılarına karşılık verilmesinin önemine işaret etti.

Şedid, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te işgal güçlerinin meşgul edilmesinin, çatışmaların tırmandırılmasının ve nitelikli operasyonların gerçekleştirilmesinin, işgalin hesaplarını bozarak planlarını zayıflatacağını ve Filistin halkının direnişini yalnız bırakma girişimlerini başarısız kılacağını vurguladı.

Daha önce, Batı Şeria’daki gençlik hareketi, Kuzey Gazze halkına destek vermek ve soykırım savaşına karşı çıkmak için geniş katılımlı kitle yürüyüşleri düzenlenmesi çağrıları yapmıştı.

Filistinli gruplar, Gazze'ye destek vermek ve direnişi güçlendirmek amacıyla Batı Şeria, Kudüs ve 1948'de işgal edilmiş bölgelerde meydanlarda ve sokaklarda kitlesel seferberlik ve nöbet çağrıları yaptı. İşgalci güçlerin ve yerleşimcilerin bulunduğu tüm temas noktalarının ateş hattına çevrilmesi gerektiği vurgulanarak, direnişin ve işgale karşı mücadelenin birleştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Gazze'nin kuzeyi, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı ve Beyt Lahiya, 19 gündür yoğun hava ve topçu bombardımanı altında bulunuyor. Bölge, kuzey vilayetinin Gazze'nin geri kalan kısmından tamamen izole edilmesiyle beraber ağır bir kuşatma ve açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

İsrail işgal güçleri, yüzlerce hava saldırısı düzenleyerek 700’den fazla kişiyi öldürdü, yaklaşık 1500 kişiyi yaraladı ve yüzlerce evi yıktı. Bu süreçte on binlerce insan zorla yerinden edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar