SEYYİD ABBAS IRAKÇİ: İRAN TÜM GÜCÜYLE DİRENİŞİN ARKASINDA

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi "İran tam güç, direnişin arkasında duracak, kimse bu hususta tereddüt etmesin" dedi. 

Görüntülenme: 211 Tarih: 09 Ekim 2024 19:28
SEYYİD ABBAS IRAKÇİ: İRAN TÜM GÜCÜYLE DİRENİŞİN ARKASINDA

Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde düzenlenen "El Aksa Tufanı; Nasrallah'ın Başlangıcı" başlıklı oturum,  İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, bazı büyükelçiler ve diğer ülkelerin yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

İran Dışişleri Bakanı Irakçi, bu oturumda "Aksa Tufanı" operasyonuna atıfta bulunarak, "Şüphesiz, liderimizin de belirttiği gibi bu operasyon düşmana acı bir yenilgi deneyimi yaşattı. Liderimizin Cuma namazındaki ifadesi olan rejimin 70 yıl geriye dönmesi, Aksa Tufanı'nın en iyi ifadesidir." dedi.   

Irakçi sözlerine şunları da ekledi: "Diğer bir nokta ise, ortak cephe oluşturarak İslamî İran'ın İslami gücü göstermesi ve bu vesile ile uluslararası arenada geleneksel tehdit dengesinin değişmesine neden olmasıydı" diye ekledi.

İran Dışişleri Bakanı, "Bugün İslamî direnişin elleri, tüm savaşçıların çabasıyla doludur, bu, bir temiz ağaç-şecerei tayyibe  haline gelmiştir. Direniş, birelere dayalı olmamış, şimdi de değil.Şehadet, direnişin temellerini güçlendirmiştir. On dördüncü hükümetimiz de, Kudüs'ün özgürlüğü konusunda sağlam bir davaya bağlı kalacaktır." şeklinde konuştu.

Irakçi sözlerine şöyle devam etti: "Gerçek Vaat operasyonu, İran'ın kararlılığını iyi bir şekilde ortaya koydu, herkes bilmelidir ki İran, her tehdide karşı güçlü bir yanıt verecektir. New York'taki yoğun görüşmelerin ardından Doha'daki Asya Diyalog Forumu'nda çabalarımız bölgeye yapılan ziyaretlerle devam etti. İran, direnişin arkasında tüm gücüyle duracak ve kimsenin bu konuda şüphesi zaten olmasın. "

Irakçi, "Geçmiş yıllarda direniş çeşitli iniş çıkışlı durumlar yaşamıştır ancak her seferinde daha da dirençli ve güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmiştir. Siyonist rejime tavsiyemiz, İran'ın iradesini denememeleridir; eğer herhangi bir saldırı olursa, yanıtımız geçmişten daha güçlü olacaktır. Her adımı dikkatle izliyor, yanıt vermekte tereddüt ve acele etmeyeceğimizi belirtmek isterim. İran'ın altyapı tesislerine yönelik her türlü saldırıya daha sert bir yanıt verileceğini de belirtmemiz gerekir,  onlar, füzelerimizin hassasiyetini ve gücünü deneyimlemiştir." ifadelerini kullandı.

YDH

Yorumlar