MESUD PEZEŞKİYAN: SEYYİD HASAN NASRALLAH'IN İSMİ İSLAM TARİHİNDE SONSUZA KADAR PARLAYACAK

İran Cumhurbaşkanı Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti nedeniyle yayınladığı taziye mesajında şunları söyledi: Seyyid Hasan Nasrallah önderliğindeki direnişin önde gelen isimlerinin şehit olması, direnişin köklerini her zamankinden daha güçlü kılıyor. 

Görüntülenme: 48 Tarih: 28 Eylul 2024 02:23
MESUD PEZEŞKİYAN: SEYYİD HASAN NASRALLAH'IN İSMİ İSLAM TARİHİNDE SONSUZA KADAR PARLAYACAK

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti sebebiyle İslam İnkılabı Lideri'ne ve dünyanın tüm mazlum ve özgür halklarına aşağıdaki tebrik ve taziye mesajını ileterek şunları kaydetti: ‘Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini ve Amerikalıların Siyonistlerle suç ortaklığı yapmaktan kendilerini temizleyemeyeceklerini unutmayacaktır.’

‘’Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

‘Nihayet peygamberler ümitlerini iman etmelerinden kesecek hâle gelip yalanlandıklarını düşündükleri sırada, onlara yardımımız geldi de, böylece dilediğimiz kimseler kurtuluşa erdirildi. Azabımız ise, suçlular topluluğundan geri çevrilemez.’

Müslümanların gururu, cihat ve direnişin simgesi Lübnan Hizbullahı'nın Genel Sekreteri Şehit Seyyid Hasan Nasrallah, uzun süredir hayalini kurduğu şehadet mertebesine ulaştı. Onun yiğitliğini, cesurluğunu, kahramanlığını ve sürekli çabalarını anlatmaya kelimeler yetmez.

Dünyadaki tüm mazlumların ve ezilenlerin yüreğinde büyük bir acı var. Siyonistlerin 6 Ekim akşamı Dahiye'deki terör saldırısı ve aralarında Hizbullah lideri şehit Seyid Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu direnişin önde gelen isimlerinin kaybı, direniş ağacının köklerini her zamankinden daha güçlü kılıyor ve Seyyid Hasan Nasrallah’ın ismi İslam tarihinde sonsuza kadar parlayacak.

Biz emrin Allah'tan olduğunu öğrendik. İlahi yol hiçbir zaman komutansız ve lidersiz kalmayacak, bu yeryüzü Allah'ın salih kullarına miras kalacaktır.

Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini ve Amerikalıların Siyonistlerle suç ortaklığı yapmaktan kendilerini temize çıkaramayacaklarını unutmayacaktır.

Yüksek rütbeli Mücahit Şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti dolayısıyla İslam İnkılabı'nın Yüce Lideri'ne ve dünyanın tüm mazlum ve özgür insanlarına tebrik ve taziyelerimi sunuyorum.

Lübnan Hizbullah'ı her zamankinden daha fazla güneş gibi parlayacak ve hiç şüphe yok ki, zalime karşı mücadele bayrağı yerde kalmayacaktır. ‘Şüphesiz Allah, mutlak güç ve intikam sahibidir.’

Mesut Pezeşkiyan

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’’

tesnim

Yorumlar