İMAM HAMENEİ NASRALLAH'IN ŞEHADETİ ÜZERİNE BİR MESAJ YAYINLADI

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadeti dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Görüntülenme: 57 Tarih: 28 Eylul 2024 01:24
İMAM HAMENEİ NASRALLAH'IN ŞEHADETİ ÜZERİNE BİR MESAJ YAYINLADI

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadeti dolayısıyla bugün yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

‘Şüphesiz biz, Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz.’

Sevgili İran halkı

Büyük İslam milleti

Bölgenin direniş önderi, büyük mücahit, faziletli din alimi ve dirayetli siyasi lider Seyyid Hasan Nasrullah, dün gece Lübnan’da meydana gelen saldırıda şehadet şerbetini içerek ahirete intikal etti. Kıymetli direniş lideri, Allah yolunda yıllarca süren mücadelesinin mükâfatını kutsal bir savaş sırasında aldı. Şehit olduğu esnada Beyrut’un Dahiye bölgesindeki savunmasız insanları ve yıkılmış evleri, hayatlarını kaybeden sevdiklerini savunmak için planlar yapıyordu. Tıpkı yıllardır Filistin halkını, gasp edilen şehir ve köylerini, yıkılan evlerini ve katledilen sevdiklerini savunmak için planlar yaptığı gibi. Onun için bu mücadeleden sonra şehadet, hakkıydı.

İslam dünyası büyük bir şahsiyeti, Direniş Cephesi ise önde gelen bir lideri ve Hizbullah, ender bulunan bir liderini kaybetti. Ancak yıllarca süren mücadele ve tedbirlerinin bereketi asla kaybolmayacak. Onun Lübnan’da kurduğu temeller ve diğer direniş merkezlerine yön verdiği strateji, yok olmayacak. Aksine, bu olayda dökülen kanı ve diğer şehitlerin kanları sayesinde daha da güçlenecek. Direniş Cephesi'nin Siyonist rejimin çürümüş ve yok olmaya yüz tutmuş bedenine vurduğu darbeler, Allah’ın izniyle daha da ezici olacaktır. Siyonist rejimin bu olayda zafer elde ettiği söylenemez.

Direnişin Seyyidi sadece bir kişi değil, bir yol ve bir öğretiydi. Bu yol devam edecektir. Şehit Seyyid Abbas Musevi’nin kanı yerde kalmadığı gibi, Seyyid Hasan’ın kanı da yerde kalmayacaktır.

Bu vesileyle, daha önce oğlunu Allah yolunda şehit veren kıymetli eşi başta olmak üzere, evlatlarına, bu olayda şehit düşenlerin ailelerine, Hizbullah’ın tüm mensuplarına, sevgili Lübnan halkına, üst düzey yetkililerine, tüm Direniş Cephesi'ne ve İslam ümmetine Seyyid Hasan Nasrullah ve şehit olan yoldaşlarının şehadetini tebrik ve taziye ediyorum. İslam Cumhuriyeti’nde beş gün yas ilan ediyorum. Allah, onları velileriyle haşretsin.”

YDH

Yorumlar