SEYYİD HASAN NASRALLAH ŞEHİD OLDU

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail'in Lübnan'ın güney banliyölerine düzenlediği saldırı sonucu şehit düştü. Nasrullah, otuz yıla yakın bir süre boyunca Hizbullah'a liderlik etmiş, Lübnan'ın kurtuluşunda ve Filistin davasında önemli roller üstlenmişti. 

Görüntülenme: 109 Tarih: 28 Eylul 2024 18:26
SEYYİD HASAN NASRALLAH ŞEHİD OLDU

Lübnan direniş hareketi Hizbullah, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'ın Siyonist rejimin saldırılarında şehit düştüğünü doğruladı.

Direniş hareketi, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bismillahirrahmanirrahim,

'Kim dünya hayatını ahiret karşılığında satarsa, Allah yolunda savaşsın. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, ona büyük bir mükâfat vereceğiz.'

Direnişin efendisi, salih kul, büyük şehit, lider, kahraman, cesur, mert, bilge, basiretli ve sadık bir önder olarak, peygamberlerin ve şehit imamların izinden giden ilahi iman yolculuğunun ebedi ışığı olan Kerbela şehitleri kervanına katılarak vefat etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrullah, yaklaşık otuz yıl boyunca yoldaşlarına önderlik etti, onları zaferden zafere taşıdı. 1992'de İslami direniş şehitlerinin liderliğini üstlendi, 2000'de Lübnan'ın kurtuluşuna öncülük etti, 2006'daki ilahi zafere imza attı ve Filistin, Gazze ve mazlum Filistin halkına destek vererek kahramanca mücadele etti.

Şimdi ise tüm bu onur ve kurtuluş savaşlarındaki yol arkadaşlarına, büyük ve ölümsüz şehitlere katıldı.

Sahibu'z Zaman İmam Mehdi'ye, Müslümanların Velisi İmam Seyyid Ali Hamaney'ye, büyük mercilere, mücahitlere, müminlere, direnişçi millete, sabırlı ve mücadeleci Lübnan halkına, tüm İslam ümmetine ve dünyadaki tüm özgürlük yanlılarına ve mazlumlara, ayrıca onurlu ve sabırlı ailesine taziyelerimizi sunuyoruz.

Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrullah'ı, Kudüs ve Filistin yolunda şehit olarak en yüce arzularını gerçekleştirmesi, en yüksek iman ve temiz inanç mertebelerine ulaşması ve en yüce ilahi onur olan İmam Hüseyin Nişanı'nı alması vesilesiyle kutluyoruz.

Güney banliyölerine yönelik hain Siyonist saldırının ardından onun kutlu yolculuğuna katılan yoldaşlarına başsağlığı diliyor ve onları tebrik ediyoruz.

Hizbullah liderliği, düşman karşısında, Gazze ve Filistin'i desteklemek, Lübnan'ı ve onun sadık ve onurlu halkını savunmak için mücadelesine devam edeceğine söz veriyor.

İslami Direniş'in onurlu mücahitleri ve muzaffer kahramanlarına sesleniyoruz: Sizler yüce şehidin emanetçilerisiniz, onun sarsılmaz kalkanı ve kahramanlık ile kurtuluş tacının mücevherisiniz.

Liderimiz düşüncesi, ruhu, çizgisi ve kutsal yaklaşımıyla hâlâ aramızda, ve sizler zafere kadar direniş ve fedakârlığa sadık ve bağlısınız."

YDH

Yorumlar