HAMAS BM'NİN ALDIĞI SON KARARDAN MEMNUN

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun İsrail işgalinin Filistin topraklarındaki gayri meşru varlığının sona ermesi yönünde aldığı kararı memnuniyetle karşıladı. 

Görüntülenme: 45 Tarih: 19 Eylul 2024 00:17
HAMAS BM'NİN ALDIĞI SON KARARDAN MEMNUN

Hamas, dün (18 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, BM Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın uluslararası toplumun Filistin halkını ve meşru haklarını destekleyen gerçek iradesini yansıttığını söyledi.
 

Filistin halkının haklarının başında geleceğini belirleme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkının geldiğini ifade eden Hamas, BM Genel Kurulu’nun kararının uluslararası toplumun Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi etrafında toplandığının göstergesi olduğunu belirtti.
 

Bildiride, işgal rejiminin Filistin’deki politikalarından kaynaklanan hukuki sonuçlarla ilgili Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) görüşünden sonra gelen BM Genel Kurulu kararının Filistin halkı için önemli bir zafer olduğu ve terörist işgal rejiminin yaşadığı dışlanmanın boyutunu gösterdiği dile getirildi.
 

Hamas, karar lehine oy kullanan ülkeleri takdir ederek, işgali ve işgalcilerin Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırım savaşını sona erdirmek için daha çok karar alınmasını ve adım atılmasını istedi.
 

Filistin tarafından ilk kez BM Genel Kurulu’na sunulan, İsrail’in işgal altındaki topraklardan 12 ay içinde çekilmesini talep eden karar tasarısı 14’e karşı 124 oy ile kabul edildi. 40’tan fazla ülkenin eş sunucu olduğu karar tasarısı için yapılan oylamada 43 ülke çekimser kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar