İŞGALCİ İSRAİL LÜBNAN SINIRINA TANK SEVKİYATI YAPIYOR

Lübnan'da direnişçilere ait çağrı cihazları ve telsizlerde yaşanan patlamaların ardından İsrail ordusunun sınıra asker sevk etmeye başladığı öğrenildi. 

Görüntülenme: 45 Tarih: 19 Eylul 2024 00:13
İŞGALCİ İSRAİL LÜBNAN SINIRINA TANK SEVKİYATI YAPIYOR

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre İsrail ordusu, Lübnan'daki elektronik cihaz patlamalarının ardından 98. Tümeni Gazze Şeridi'nden kuzey sınırına kaydırmaya başladı.

Bu hamleyle birlikte 162. ve 252. tümenler Gazze Şeridi'nde kalmış oldu. Daha önce İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaşta "yeni bir aşamaya geçildiğini" duyurmuştu.

Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye yönlendiriyoruz. Bu savaşta yeni bir aşamanın eşiğinde olduğumuza inanıyorum ve buna uyum sağlamamız gerekiyor. Uzun vadede tutarlılığa ihtiyacımız olacak, bu savaş büyük cesaret, kararlılık ve azim gerektiriyor," diye konuştu.

Tel Aviv'de gerçekleştirilen stratejik toplantının ardından salı günü geç saatlerde bir açıklama yapan İşgal rejimi, “Kuzeyde yaşayanların evlerine güvenli bir şekilde geri dönmelerini”, devam eden askeri angajmanın önemli dördüncü hedefi olarak ilan etmişti.

Bu karar, Lübnan'da meydana gelen bir dizi bombalı saldırının ardından alındı. 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah'a ait çağrı cihazları ve telsizler infilak etti. Saldırılarda 20'den fazla kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı.

Hizbullah, patlamalardan virüs kullanan ya da cihazların içine patlayıcı yerleştiren İsrail istihbarat teşkilatlarını sorumlu tuttu.

YDH

Yorumlar