GAZZE'DE 4 SİYONİST ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze Şeridi’nin güneyinde direnişçilerin işgal güçlerine kurduğu pusuda 4 işgal askeri ölürken, direniş güçleri Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki bölgelere saldırı düzenledi. 

Görüntülenme: 69 Tarih: 18 Eylul 2024 17:57
GAZZE'DE 4 SİYONİST ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail medya organları, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın dün (17 Eylül Salı) ikindi saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah’ta kurduğu pusuda 4 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.
 

Bu arada, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri de Rafah’ın doğusunda patlayıcı dolu varille işgalcilere ait bir tankı hedef aldığını açıkladı.
 

Kudüs Müfrezeleri ayrıca Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki Askalan ve Sderot kentlerine füze attığını gösteren görüntüler yayınladı.
 

Hamas Hareketi, işgal ordusunun El-Bureyc Kampı’nın doğusunda insanlarla dolu meskûn mahalleri bombalayarak yeni bir katliama imza attığını, birçok evin içindekilerin üzerine yıkıldığını, onlarca kişinin şehit olduğunu ya da yaralandığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin dün El-Bureyc Kampı’na düzenlediği saldırılarda gazeteci Muhammed Ebu Şevka’nın da şehit olduğu kaydedildi.
 

İşgal ordusunun tekrar eden katliamlarının kasıtlı olarak masum sivilleri hedef aldığına dikkat çeken Hamas, uluslararası toplumun sessizliğini de eleştirdi.
 

Hamas, Amerikan yönetiminin ve bazı Avrupa başkentlerinin desteğiyle gerçekleştirilen katliamların Filistin halkının direniş azmini kıramayacağını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar