TUĞGENERAL YAHYA SERİ TEL AVİV OPERASYONUNUN DETAYLARINI AÇIKLADI

Yemen yeni bir hipersonik balistik füze ile Tel Aviv'i hedef alan niteliksel bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 127 Tarih: 15 Eylul 2024 02:49
TUĞGENERAL YAHYA SERİ TEL AVİV OPERASYONUNUN DETAYLARINI AÇIKLADI

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Tel Aviv'deki bir askeri hedefi vuran yeni bir hipersonik balistik füze kullanılarak gerçekleştirilen askeri operasyonun sonuçlarını açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı füze gücünün işgal altındaki Filistin'de bulunan Tel Aviv’in Yafa bölgesindeki bir İsrail askeri hedefini vurduğunu duyurdu.

Seri, yaptığı açıklamada, operasyonun yeni bir hipersonik balistik füze kullanılarak gerçekleştirildiğini, füzenin hedeflerine ulaşmayı başardığını ve düşmanın savunma sistemlerinin füzeyi engelleme ve karşı koyma konusunda başarısız olduğunu, 2040 km olarak tahmin edilen mesafeyi 11 buçuk dakika içinde kat ettiğini açıkladı.

Yahya Seri, Yemen'den fırlatılan füzenin “Siyonistler arasında korku ve paniğe yol açtığını, iki milyondan fazla Siyonist’in İsrail tarihinde ilk kez sığınaklara gittiğini” söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü şöyle devam etti: “Bu operasyon beşinci aşama çerçevesinde gerçekleşti ve füze kuvvetinin kahramanlarının çabalarının doruk noktasıydı. Füze kuvvetimiz, Siyonist düşmanla savaşın gereksinimlerine ve zorluklarına cevap verebilmek, hedeflerine ulaşmayı başarabilmek ve Amerika, İsrail ve diğerleri de dahil olmak üzere karada ve denizde tüm engelleri ve önleme sistemlerini aşabilmek için füze teknolojisinin geliştirilmesinde muazzam çaba harcadı.”

Yahya Seri açıklamasında, coğrafi engellerin, ABD-İngiliz saldırganlığının, izleme, casusluk ve karşı önlem sistemlerinin Yemen'i Filistin halkının zaferi için dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmekten alıkoyamayacağını vurguladı.

Sözcü, “İsrail düşmanı, Hudeyde kentine yönelik suç teşkil eden saldırganlığına bir yanıt ve mazlum Filistin halkına yönelik destek operasyonlarının devamı da dahil olmak üzere, mübarek 7 Ekim operasyonunun birinci yıldönümünün eşiğindeyken daha fazla saldırı ve nitelikli operasyon beklemelidir.” dedi.

Bu sabah İsrail işgal “ordusu” sözcüsü, Yemen'den Tel Aviv'e doğru bir balistik füze fırlatıldığını kabul ederek, Tel Aviv ve çevresindeki bölgelerde devreye giren siren seslerinin ardından doğu tarafından sınırı geçen karadan karaya bir füze tespit edildiğini doğruladı.

YDH

Yorumlar