HAMAS'TAN RAMALLAH OPERASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 159 Tarih: 11 Eylul 2024 04:09
HAMAS'TAN RAMALLAH OPERASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde bulunan Ramallah yakınlarındaki Beyt İl askeri kontrol noktasında gerçekleştirilen ve bir işgalci askerin ölümüne, bazı işgalci askerlerin de yaralanmasına neden olan kahramanca araçlı saldırının, Gazze ve Batı Şeria'daki işgal suçlarına karşı doğal bir yanıt olduğunu ve direnişin ateşinin sönmeyeceğini vurguladı. Hamas, bu saldırının işgalcilerin Filistin topraklarında güven içinde olamayacakları mesajı verdiğini belirtti.

Hamas, yaptığı açıklamada bugün (11 Eylül Çarşamba) sabah saatlerinde gerçekleştirilen hain İsrail saldırısında şehit olan Tubas'ın kahramanlarını da anarak, direniş eylemlerinin Filistin halkına yönelik olarak işlenen katliamlara uygun bir yanıt olduğunu ve son Beyt İl eyleminin de işgale karşı yükselen direnişin yeni bir kahramanlık sayfası olarak kayda geçtiğini ifade etti. Baskının daha fazla direnişle karşılanacağını da vurguladı.

Ayrıca, direnişin devam eden operasyonlarının ve birden fazla noktada işgale vurduğu darbelerin, düşmanın planlarını boşa çıkarma ve direnişi bastırma çabalarına karşı direnişin gücünü kanıtladığını belirtti.

Hamas, işgale karşı direniş seçeneği etrafında safları sıklaştırmaya, mücadele alanlarını ateşlemeye ve tüm mevcut yollarla işgale karşı koymaya çağırdı. Tüm Filistin topraklarından ve kutsal mekanlarından işgali söküp atana kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar