GAZZE'DE SOYKIRIMIN 339. GÜNÜ

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 339 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor. 

Görüntülenme: 166 Tarih: 09 Eylul 2024 09:11
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 339. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (9 Eylül Pazartesi) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar sonucu birçok sivil hayatını kaybetti ve yaralandı.

Tıbbi kaynaklara göre, İsrail’in Han Yunus’un doğusundaki el-Ferrahin bölgesine düzenlediği topçu saldırısında Hala Adnan Ebu Dakka şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.

Ayrıca İsrail topçusu, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde bulunan Ebu Şeria konağı çevresini hedef aldı, ancak herhangi bir can kaybı olmadı.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’nda bir eve yapılan İsrail hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, diğerleri yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyinde, ed-Dave Caddesi'ndeki Ebu Hüveyşil ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında ise 3 sivil hayatını kaybetti, yaklaşık 7 kişi de yaralandı.

Ayrıca İsrail hava saldırısı sonucu Nusayrat’taki Beşinci Kamp’ta posta binası hedef alındı ve çok sayıda vatandaş yaralandı.

Sivil savunma birimi, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan Said Sıyam Camii'nin işgal güçleri tarafından bombalanması sonucu yaralananların kurtarıldığını bildirdi.

Benzer bir ihlalde, geçtiğimiz gece İsrail hava saldırısında Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'ndeki el-Beşir Caddesi’nde bir ev hedef alındı ve bir Filistinli kız çocuk hayatını kaybetti.

Son gelişmelerde, Filistin Telekomünikasyon Şirketi, sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nin orta ve güney bölgelerinde saatler süren kesintinin ardından internet hizmetlerinin geri geldiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son resmi verilerine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail askeri saldırılarında ölü sayısı 40 bin 972'ye, yaralı sayısı ise 94 bin 761'e yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar