KORSAN İSRAİL MALİ KRİZİN EŞİĞİNDE

Bir İsrail gazetesi, "Aksa Tufanı" operasyonunun sonuçlarının İsrail'i mali krizin eşiğine getirdiğini yazdı. 

Görüntülenme: 156 Tarih: 08 Eylul 2024 09:10
KORSAN İSRAİL MALİ KRİZİN EŞİĞİNDE

İsrail gazetesi "Demarker"a göre Siyonist rejimin ekonomisi, Siyonistlerin direniş ekseninin çeşitli cephelerden saldırılarından korkması ve işgal altındaki toprakların güvensiz hale gelmesi nedeniyle güvenlik kriziyle karşı karşıya kaldı.

Bu gazete, "Benyamin Netanyahu" kabinesinin bütçe alanındaki başarısız politikalarını hatırlatarak, işgal rejiminin 2023 ve 2024 bütçesinde Netanyahu'nun bir araya getirdiği sağ partileri hatırlatarak, İsrail tahvil piyasasının 2025 bütçe taslağı değiştirilmezse ve bunun sonucunda ekonomik durum kötüleşmeye devam ederse, rejim kabinesinin şiddetli mali krizi çöküş uçurumuna yol açacağını yazdı.

İşgal altındaki Filistin Toprakları'ndaki GSYİH büyümesi, küçülen ekonomi ve azalan yatırım nedeniyle hayal kırıklığı yaratan bir aşamaya ulaştı.

Siyonist medya geçtiğimiz günlerde İsrail rejiminin istatistik merkezi tarafından yayınlanan verilere göre, bu rejimin ekonomisinin Nisan-Haziran  dönemine kıyasla küçüldüğünü ve ihracatın da keskin bir şekilde azaldığını duyurdu.

İsrail medyası, Gazze savaşının yanı sıra, son 11 ayda Filistin'in kuzeyinde Lübnan Hizbullahı ile yaşanan çatışmayı da İsrail'in ekonomik büyümesinin gerilemesindeki bir diğer etken olarak değerlendiriyor.

parstoday

Yorumlar