HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

Hizbullah, Kabriha misillemesi sırasında ilk olarak Neot Mordehay'ı vurdu. 

Görüntülenme: 143 Tarih: 05 Eylul 2024 22:25
HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Hizbullah, İsrail işgal mevzilerini ve askeri konuşlandırmalarını hedef almaya devam ederken, ‘Neot Mordehay’ yerleşim birimini de ilk kez hedef listesine ekledi.

Bu operasyon, İsrail işgalinin Kabriha kasabasına ve diğer güney köylerine düzenlediği ve bir sivil kadının ölümü ve iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılara yanıt olarak düzenlendi.

Neot Mordehay, Yukarı Celil'deki Kiryat Şimona yerleşiminin güneydoğusunda, Lübnan-Filistin sınırına yaklaşık 6 kilometre mesafede yer alıyor.

Hizbullah ayrıca Katyuşa roketleriyle Zaura'daki İsrail topçu mevzilerini de hedef aldı.

Hizbullah ayrıca Merc, Sumeka ve Ras el-Eyn'deki İsrail işgal mevzilerini roket güdümlü el bombalarıyla ve “Hanita”yı topçu mermileriyle hedef alarak tam isabet sağladı.

Hizbullah’ın askeri medyası, güney Lübnan sınırı boyunca İsrail mevzilerini, kışlalarını ve gözetleme ekipmanlarını hedef alan önceki operasyonların görüntülerini yayınladı.

Bir İsrail medya platformu, sabahtan bu yana Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyine 100'den fazla roket atıldığını bildirdi.

Kiryat Şmona Belediye Başkanı Kanal 13'e verdiği röportajda Kiryat Şmona'da bugün beş yeni yerleşim biriminin hasar gördüğünü söyledi ve “son 11 aydır kuzeydeki gerçek bu; burada dört, orada beş ve şurada üç ev yıkıldı” diyerek “üzüntüsünü” dile getirdi ve ekledi: “Yangın her gün uyarı yapmadan böyle geliyor.”

İsrail medyası ayrıca, 12 itfaiye ekibinin sabahtan bu yana Kiryat Şimona, Dişon, Beyt Hillel ve Tel Hai de dahil olmak üzere Celile'deki çeşitli yerlerdeki yangınları söndürmek ve alevlerin işgal yerleşimlerine, tesislere ve tarım alanlarına yayılmasını önlemek için çalıştığını bildirdi.

Ayrıca İsrail medyası Kiryat Shmona, Neot Mordechai, Lahavot Habashan, Kfar Blum ve Misgav Am yerleşimlerinde sirenlerin çaldığını doğruladı.

Bir İsrail medya platformu, Golan Tepeleri'ne alarmları tetiklemeden birkaç merminin düştüğünü bildirdi.

Bu arada İsrail'in güney Lübnan'daki köy ve kasabalara yönelik saldırıları da devam etti.

El-Meyadin muhabiri, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabası Kabriha'ya düzenlediği topçu saldırısında bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi de İsrail'in Kabriha'yı bombalaması sonucunda bir kadının hayatını kaybettiğini ve biri on iki yaşında olmak üzere iki kişinin de yaralandığını duyurdu.

El-Meyadin'in Güney Lübnan'daki muhabirine göre, İsrail'e ait bir insansız hava aracı da Hula kasabasına düzenlediği hava saldırısının yanı sıra el-Kantara kasabasını da hedef aldı.

YDH

Yorumlar