HAMAS'TAN YEMEN'E ÖVGÜ

Filistin direnişine yardımlarını eksik etmeyen Sana yönetimi ve Yemen halkına teşekkür eden Hamas’ın Yemen temsilcisi, Yemenlilerin, Mescid-i Aksa ve Filistin'i özgürleştirme onuruna sahip olacaklarını söyledi. 

Görüntülenme: 191 Tarih: 05 Eylul 2024 22:14
HAMAS'TAN YEMEN'E ÖVGÜ

El-Mesire’nin bildirdiğine göre, Hamas'ın Yemen'deki geçici temsilcisi Muaz Ebu Şemela, Yemen'in Aksa Tufanı Harekatı’na katılma kararını değerlendirdi.

Ebu Şemela, bunu, Yemen'in statüsünü yükselten ve adını, tarihin en parlak sayfalarına yazdıran cesur ve yiğit bir tercih olarak nitelendirdi.

Ebu Şemela bu açıklamaları, Yemen Sivil Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptı.

Hamas temsilcisi yaptığı konuşmada Yemen’in her hafta tüm eyaletlerde bir milyon kişilik yürüyüşlerle başlayan, İsrail gemilerini veya İsrail düşmanıyla iş yapanları hedef almakla devam eden ve 'Tel Aviv' olarak bilinen varlığın siyasi ve ticari başkentine yönelik saldırılarla sonuçlanan kararını övdü.

Ebu Şemela Yemen’in, Filistin halkına yönelik saldırılar durana ve Filistin davası zafer kazanana kadar Filistin halkını destekleme ve yardım etme konusunda cesaret ve güçle ilerlediğini söyledi.

Şemela şöyle dedi: “Yemenliler, Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i özgürleştirme onuruna sahip olacaklar.”

Ebu Şemela ayrıca, Aksa Tufanı’nın üzerinden geçen 11 ayın ardından Gazze'deki direniş kahramanlarının, İsrail düşmanına ve onun müttefikleri ABD ve İngiltere'ye karşı küresel bir savaş yürütmeye devam ettiğinin altını çizdi. Direnişçilerin Batı Şeria'da güçlü bir şekilde ayakta durarak ve sorumluluklarını yerine getirerek bu büyük dava için fedakârlık yaptıklarını kaydetti.

YDH

Yorumlar