MEŞHED'TE FİLİSTİN DAVASI KONUŞULDU

Ehlibeyt imamlarının 8.si hz. İmam Rıza'nın (a.s.) tartışmalarını konu alan bilimsel konferans, farklı ülkelerden gelen konukların katılımıyla İran'ın Meşhed kentinde düzenlendi. 

Görüntülenme: 153 Tarih: 04 Eylul 2024 22:47
MEŞHED'TE FİLİSTİN DAVASI KONUŞULDU

Mehr Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre Lübnanlı dini ilimler merkezi profesörü ve İslami ilimler alanında kıdemli araştırmacı ve uluslararası arenanın aktivist ve misyonerlerinden hüccetülislam Asad Muhammed Qasir, bu konferansta rauf olan İmam’ın ilmi ve ahlaki hayatına atıfta bulunarak şunları söyledi: İmam Rıza'nın (a.s) en önemli özelliği zarafet ve nezaketi olup, başkalarına saygı ve nezaket kurallarına çok önem vermesidir.

Söz konusu uzman şöyle devam etti: Halife Me'mun'un, İmam Rıza (a.s) ile bilim adamları ve diğer din ve mezheplerin büyükleri arasında bilimsel tartışmalar düzenlemekteki amacı, onun ilim kişiliğini yok etmekti, ancak onun bu arzusunun tam tersi bir sonuç elde edildi.

Konferansın bir diğer bölümünde ise Filistin meselesi ele alındı ​​ve uluslararası konuşmacılar konuşma yaptı.

Bu konferansın ikinci konuşmacısı olan Filistinli rahip ve Hıristiyan düşünür Antonius Hanania, Filistinlilerin gaspçı Siyonist rejime karşı direnişine değinerek şunları söyledi: Filistin halkı, Siyonist rejimin saldırılarına son nefesine kadar ve yaşadığı sürece direnecek ve ülkesinin yabancıların eline geçmesine izin vermeyecektir.

Hanania şöyle devam etti: Biz ülkemizde özgürlük istiyoruz ve özgürlük tutkunu Filistin halkı sadece Siyonist rejimle değil, başta Amerika dahil dünyadaki tüm müstekbir güçlerle savaşır ve canını feda ederek düşmanların saldırganlığını durdururlar.

Bu Hıristiyan rahip, Filistin ve Gazze'nin mazlum halkına verdiği destekten dolayı İran milletine teşekkür ederken şöyle devam etti: İlahi dinlerin mensupları olarak hepimizin tek bir amacı vardır ve Tevrat'a inanan gerçek Yahudiler de Siyonist rejimin eylemlerini kınıyor.

Daha sonra Mısır El Ezher Üniversitesi'nde araştırmacı ve profesör olan Şeyh Ahmad Al-Damnohori üçüncü konuşmacı olarak şunları söyledi:

Siyonistler asla Yahudileri temsil etmezler çünkü Yahudiler diğer dinlerin mensuplarına saygı duyarlar.

parstoday

Yorumlar