GAZZE'DE SOYKIRIMIN 333. GÜNÜ

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 333 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor. 

Görüntülenme: 173 Tarih: 03 Eylul 2024 22:30
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 333. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (3 Eylül Salı) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

İşgal güçlerinin Gazze şehrinin güneydoğusunda yer alan Zeytun Mahallesi’nde Keşku Caddesi’ni hedef alan bombardımanında 3 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Tıbbi kaynaklar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus’un Mevasi bölgesinde bir aracı hedef alan bir saldırıda ağır yaralanan Abdulmünim Muhammed Ebu Tim’in, yaklaşık bir hafta önce aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybettiğini bildirdi.

Daha önce, Zeytun Mahallesi'nin güneydoğusunda yer alan Nedim Caddesi'nde işgal güçlerinin topçu saldırısı sonucu 5 vatandaş yaralanmış ve mahallenin doğusunda yoğun topçu ateşi gerçekleştirilmişti.

İşgal güçlerinin uçakları, Gazze şehrinin kuzeydoğusunda yer alan Tünel bölgesinde bir evi bombaladı. Şehrin güneybatısındaki Tellu'l-Heva Mahallesi'nde de yoğun bir topçu saldırısı gerçekleştirildi.

Ayrıca, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a bağlı Mevasi bölgesinde El-Firdevs Okulu’nun civarına ateş açması sonucu Hacı Cibr Ebu Şeluf hayatını kaybetti.

Bu sabah, işgal güçlerinin Han Yunus’un güneyinde yer alan Asdau'l-Kadim Hapishanesi’nin yakınında bir mülteci çadırını bombalaması sonucu 27 yaşındaki Raif Ömer Selman Ebu Şab ve 3 yaşındaki oğlu Ömer hayatını kaybetti, hedef alınan yerdeki diğer kişiler ise yaralandı.

Vatandaşlar, işgal ordusunun topçularının Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısındaki Ebracu'l-Esra çevresine yoğun bir şekilde ateş açtığını bildirdi.

Ayrıca işgal güçleri, bölgenin ortasındaki El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusuna ateş açtı.

Dün akşam, İsrail işgal güçleri Gazze şehrine şiddetli bir hava saldırısı düzenledi. İşgal güçlerine ait botlar Gazze şehrinin kuzeybatısından deniz tarafından ateş açtı ve işgal güçleri Zeytun Mahallesi'ndeki konut binalarını yerle bir etti.

İsrail’in topçu saldırıları Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ın batısında yeniden başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar