SİYONİST İŞGALCİLER HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN HÜRMETİNİ ÇİĞNEDİ

Binlerce yerleşimci terörist, İsrail işgal güçlerinin sıkı koruması altında, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehrinde bulunan İbrahim Camii'ni işgal ederek, bir müzik konseri düzenledi. İşgal güçleri, caminin çevresinde askeri barikatlar kurarak camiyi Filistinlilere yaklaşık 24 saat boyunca kapattı. 

Görüntülenme: 216 Tarih: 03 Eylul 2024 22:20
SİYONİST İŞGALCİLER HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN HÜRMETİNİ ÇİĞNEDİ

İbrahim Camii Müdürü Mu'tezz Ebu Sinine, dün (2 Eylül Pazartesi) akşam binlerce yerleşimcinin camiye girerek, işgal güçlerinin sıkı koruması altında avlularda bir müzik konseri ve Talmudik danslar düzenlediklerini belirtti. Yerleşimcilerin şölenlerini güvenle düzenleyebilmeleri için El-Halil'in eski şehir kısmında sıkı askeri güvenlik önlemleri alındığını ekledi.

Ebu Sinine, Filistin resmi haber ajansı Wafa'ya verdiği demeçte, yerleşimcilerin müzik aletleri ve hoparlörler getirerek ibadet yerini açık bir şekilde ihlal ettiklerini söyledi. Bu uygulamaların ve ihlallerin, işgal güçlerinin yerleşimcilerle rol paylaşımı içinde olduğunu gösterdiğini ve bu sırada Filistinlilerin bakım ve onarım için gerekli malzemeleri camiye sokmalarına izin verilmediğini ifade etti.

İşgal güçlerinin uygulamalarını, ibadet yerlerinin ve Müslümanların kutsallarının açık bir ihlali olarak nitelendiren Ebu Sinine, bu tür ihlallerin durdurulması gerektiğini, camiye ve çevresine yapılan saldırıları durdurmak için uluslararası diplomatik çevrelerin ve insan hakları örgütlerinin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ebu Sinine, işgal güçlerinin bu tür uygulamalarla Filistinlileri El-Halil'in eski bölgelerinden uzaklaştırmayı ve yerleşimcilere ait bölgelerde tam kontrol sağlamayı amaçladığını söyledi.

Geçen Pazar akşamı İsrail işgal güçleri, Yahudi bayramlarını kutlama gerekçesiyle İbrahim Camii'ni kapatmıştı ve bu kapatma Pazartesi gecesine kadar sürdü. İşgal güçleri ayrıca caminin avlusunda bulunan alanın %65'ini kapatan bir çelik ve çinko çatı yaparak caminin dış görünümünü önemli ölçüde değiştirdi.

İbrahim Camii, 1994'ten bu yana İsrail'in Yahudileştirme politikaları nedeniyle sürekli baskı altında. İşgal rejimi, caminin 2040 metrekarelik alanının %63'ünü Yahudilere tahsis ederek bir sinagoga dönüştürdü. %37'lik kısmı ise Müslümanlara ibadet için bırakıldı. Bu durum, aşırı ırkçı siyonist yerleşimci Baruch Goldstein'ın 25 Şubat 1994'te gerçekleştirdiği katliamın ardından caminin bölünmesiyle ortaya çıktı.

Caminin Müslümanlara ait kısmı da, sürekli yerleşimcilerin dini ritüelleri yerine getirdiği, yüksek sesli müziklerle dans ettiği ve caminin dini dokusunu değiştiren adımlar attığı ihlallere maruz kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar