GERSHON BASKİN: NETANYAHU GAZZE SAVAŞINI BİTİRMEK İSTEMİYOR

2011 yılında İsrailli asker Gilad Shalit'in serbest bırakılması için Hamas'la anlaşma yapılmasına yardımcı olan Gershon Baskin, İsrail rejimi ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasının mümkün olduğunu ancak Başbakan Netanyahu’nun savaşı bitirmek istemediğini söyledi. 

Görüntülenme: 213 Tarih: 02 Eylul 2024 22:36
GERSHON BASKİN: NETANYAHU GAZZE SAVAŞINI BİTİRMEK İSTEMİYOR

İsrailli eski müzakereci Gershon Baskin, Hamas ile Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını, ancak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun savaşı bitirmek istemediğini iddia etti.

Baskin, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Hamas ile 107 İsrailli esirin serbest bırakılmasını içeren üç haftalık bir anlaşma taslağı hazırladığını söyledi.

Anlaşma, ayrıca savaşın sona ermesini, İsrail'in Gazze'den çekilmesini ve Filistinli tutsakların serbest bırakılmasını öngörüyordu.

2011'de İsrailli asker Gilad Shalit'in serbest bırakılması müzakerelerine yardımcı olan Baskin, "Yaklaşık iki hafta önce esirlerin aileleri forumu benden Hamas ile doğrudan müzakere yürütmemi istedi. İki hafta içinde bir anlaşmaya vardım," ifadelerini kullandı.

Baskin, Hamas'ın bu taslağı kabul ettiğini, fakat Netanyahu'nun savaşı bitirmek istemediğini vurguladı.

İsrailli eski müzakereci, Hamas ile yıllarca gizli iletişim kanalları sürdürdüğünü ve bu kanalların esirlerle iletişim kurmasını sağladığını iddia etti.

Ancak mayıs ayında bu çalışmaları durdurması emredildiğini belirtti.

Baskin daha sonra, "İsrail müzakere ekibinden bir yetkili bana, Netanyahu'nun savaşı bitirmek istemediğini söyledi," diye ekledi.

İsrail hükümeti, Baskin'in iddialarına henüz resmi bir yanıt vermedi.

YDH

Yorumlar