GAZZE'DE SOYKIRIMIN 332. GÜNÜ

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 332 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor. 

Görüntülenme: 207 Tarih: 02 Eylul 2024 22:48
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 332. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (2 Eylül Pazartesi) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

İşgal güçlerinin Gazze şehrinin batısındaki Remal Kliniği çevresinde bir sivil aracı bombalaması sonucu iki kişi şehit oldu birkaç kişi de yaralandı.

Bugün sabahın erken saatlerinde, işgal uçakları Gazze şehrinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde “Sakullah” ailesine ait bir evi bombaladı. Aynı zamanda, işgalcilere ait askeri araçlar, şehrin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nin güneyine saldırı düzenledi.

İşgal güçlerinin Gazze şehrinde El-Cela Caddesi'nde Hammade ailesine ait bir evi bombalaması sonucu iki kadın şehit oldu, birkaç kişi de yaralandı.

"Quadcopter" tipi insansız savaş aracı tarafından, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nın batı kesimindeki mülteci çadırlarına ateş açılması sonucu bir vatandaş şehit oldu, birkaç kişi de yaralandı.

İşgal güçlerinin, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Ayn Calut gökdelenlerinin 8. gökdeleninde bir daireyi bombalanması sonucu birçok kişi yaralandı.

İşgalci askeri araçlar, bugün sabah erken saatlerde Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyine rastgele bir şekilde ve yoğun olarak ateş açtı.

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehrinin kuzeybatısındaki konut binalarını havaya uçurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar