KASSAM TUGAYLARI BATI ŞERİA'DAKİ EYLEMLERİ ÜSTLENDİ

İzzeddin El-Kassam Tugayları bugün (2 Eylül Pazartesi), işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil bölgesindeki “Gush Etzion” ve “Karmi Tsor” yahudi yerleşimlerinde gerçekleştirilen ve işgal güçlerinin, aralarında bir üst düzey subayın da bulunduğu üç işgalci askerlerinin öldürülmesine neden olan çifte eylemin sorumluluğunu üstlendi.  

Görüntülenme: 181 Tarih: 02 Eylul 2024 22:27
KASSAM TUGAYLARI BATI ŞERİA'DAKİ EYLEMLERİ ÜSTLENDİ

Kassam Tugayları, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kassam Tugayları büyük bir iftihar ve onurla, büyük halkımıza ve onurlu ümmetimize, bu kahramanca operasyonları eş zamanlı olarak gerçekleştirenlerin Kassam Tugayları şehitleri Muhammed İhsan Merka ve Zuhdi Nidal Ebu Afife olduğunu duyurmaktadır.”

Açıklamada, şehadet eylemcisi Muhammed Merka'nın, “Gush Etzion” yerleşimindeki bir benzin istasyonunda bomba yüklü bir aracı patlatarak düşman askerlerini bölgeye çekmeyi başardığı, ardından gelen kuvvetlere otomatik silahlarla saldırarak bazılarını öldürüp bazılarını yaraladığı, ölenler arasında düşman ordusunun “Etzion Tugayı” komutanı Gal Rich'in de bulunduğu belirtildi.

Şehit Zuhdi Ebu Afife'nin ise “Karmi Tsor” yerleşimine, güvenlik görevlisini ezdikten sonra girdiği ve yerleşimcilere ateş açtığı, ardından aracını yerleşim alanı içinde patlattığı ifade edildi.

Kassam Tugayları'nın açıklamasında, “Kassam Tugayları olarak, El-Halil ilinde gerçekleştirdiğimiz ilk şehadet operasyonlarını duyururken, daha önce söylediğimiz gibi Batı Şeria'nın tüm illerinin işgalciye daha büyük ve acı sürprizler çıkarmaya devam edeceğini bir kez daha teyit ediyoruz. Bu sürprizlerin sonuncusu ise kahraman şehit mücahit Muhenned Mahmud El-Asud’un gerçekleştirdiği Terkumiya operasyonudur.” denildi.

Kassam Tugayları açıklamasında, “El-Ayyaş’ın Batı Şeria’sındaki kahraman halkımızın tüm şehitlerine verdiğimiz söze sadık kalarak, kahraman mücahitlerimizi teçhizat ve istihbarat desteğiyle donatmaya, şehadet operasyonları ve nitelikli operasyonlar için hazırlıklara devam edeceğimizi bildiriyoruz” ifadesine yer verdi. Bu operasyonların, siyonist işgalciyi yakında Allah’ın izniyle Filistin topraklarından söküp atacağını belirtti.

Çifte saldırının, işgal ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde geniş çaplı bir askeri operasyon başlatmasından 3 gün sonra gerçekleştirildiği belirtiliyor. İşgalcilerin operasyonu, 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen en büyük operasyon olarak nitelendirildi ve onlarca Filistinlinin şehit düşmesine, yaralanmasına ve ailelerin yerinden edilmesine yol açtı. Şehirlerde ve hedef alınan mülteci kamplarında büyük bir yıkıma yol açtı.

Bir yandan Gazze Şeridi'nde 11 aydır devam eden soykırım savaşına paralel olarak işgal güçleri Batı Şeria'daki operasyonlarını genişletti ve sözde sivil yahudi yerleşimci teröristlerin saldırılarını artırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Batı Şeria bölgesinde 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdikleri saldırılar 150'si çocuk olmak üzere 676 Filistinlinin şehit olmasına, 5.400'den fazla kişinin yaralanmasına ve 10.200'den fazla kişinin tutuklanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar