SİYONİST ASKERLER EZ-ZEBABİDE KASABASINA SALDIRDI: 3 ŞEHİD

Bugün (30 Ağustos Cuma) işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin'in Ez-Zebabide kasabasında, işgal güçlerinin düzenlediği suikast sonucu üç direnişçi şehit oldu. 

Görüntülenme: 171 Tarih: 30 Ağustos 2024 00:30
SİYONİST ASKERLER EZ-ZEBABİDE KASABASINA SALDIRDI: 3 ŞEHİD

İşgal güçleri, kasabada üç direnişçiyi suikastla öldürdüklerini ve cesetlerini alıkoyduklarını duyurdu. Bu şehitlerden birinin Cenin'deki Kassam Tugayları komutanı Visam Hazım olduğu belirtildi.

İşgalciler tarafından yayınlanan videoda, siyonist askerleri taşıyan bir otobüsün, içinde üç kişinin bulunduğu bir aracın önünü kestiği ve araca ateş açıldığı görüldü. Araç sürücüsü yaralanırken, diğer iki kişi araçtan inerek kaçmaya çalıştı, ancak işgalin insansız hava araçları onları takip ederek hedef aldı.

Yerel kaynaklar, işgal güçleri tarafından şehit edilenlerin Visam Eymen Hazim, Arafat Casir el-Amir ve Meysere Süleyman Meşarika olduğunu bildirdi.

Şehit İzzeddin Kassam Tugayları, Filistin halkına, Arap toplumlarına ve İslam ümmetine Cenin Mülteci Kampı'ndan Kassam komutanı Visam Eymen Hazim'in, sabahın erken saatlerinde mücahit kardeşleri Meysere Meşarika ve Arafat el-Amir ile birlikte hava saldırısında şehit olduğunu duyurdu. Bu kişilerin Cenin'in doğusundaki Ez-Zebabide köyünde gizli işgal güçleriyle çatışmalarının ardından şehit oldukları belirtildi.

Ayrıca, Kassam Tugayları, Tulkerem Mülteci Kampı'ndan Kassam mücahidi Muhammed Tevfik Avfi'nin de dün sabah işgalin hain saldırısında şehit olduğunu duyurdu. Bu saldırıda, komutan Muhammed Cabir Ebu Şuca' ve mücahit Mecd Davud da şehit oldu.

Kassam Tugayları, bu kutsal kanların Filistin halkının özgürlük ve onur yolunu çizeceğini vurgularken, Cenin, Tulkerem ve Tubas'taki direnişçilerin, işgal güçlerine ağır kayıplar verdirerek onları tuzaklara düşürdüklerini ve bu kayıpların detaylarının ilerleyen günlerde açıklanacağını duyurdu.

Bugün sabahın erken saatlerinde, İsrail özel kuvvetleri, Cenin'in güneyinde yer alan Ez-Zebabide kasabasında bir evi kuşattı. Şehir ve mülteci kampına yönelik saldırılar üçüncü gününde devam ediyor.

Görgü tanıklarına göre, özel bir kuvvet, Ebu'n-Neda ailesine ait bir evi kuşatarak yoğun ateş açtı ve işgal güçleri, kuşatılan evin çevresine askeri takviye gönderdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar