HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçlerinin direnişçileri takip etmeye, silahlarına el koymaya ve patlayıcıları ortaya çıkarıp imha etmeye devam etmesini, İsrail işgali ile uyumlu bir hareket olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 333 Tarih: 16 Ağustos 2024 01:42
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Hamas bugün (15 Ağustos Perşembe) yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi liderliğini ve Filistin Kurtuluş Hareketi (Fetih) liderliğini, güvenlik güçlerinin halka ve direnişine karşı aşırı baskı uygulamalarını durdurmaya ve birlik çabalarını desteklemeye çağırdı.

Açıklamada, "Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçlerinin halkımızın direnişine karşı faaliyetlerine devam etmesi, direnişçileri takip etme kampanyalarının artması, silahlarına el koyma, işgalin sürekli şehir ve köylerimize düzenlediği baskınlar sırasında hazırlanan patlayıcıları ve pusu noktalarını ortaya çıkarıp imha etme faaliyetleri, Siyonist işgal ile açık bir uyum içinde olup, kınanması gereken ve ulusal dokumuza zarar veren bir politikadır." denildi.

Hamas, "Bu ulusal olmayan uygulamalar, güvenlik güçlerinin işgal ve onun devam eden suçlarına karşı halkımızı koruma ve vatandaşları savunma konusunda üstlenmeleri gereken rol ile çelişmektedir." dedi.

Açıklamanın devamında, "Direnişçi halkımız, Filistin Yönetimi'nin baskı ve takibat politikasına, en iyi evlatlarını haksız yere hapse atmasına ve halkın kitlesel öfkesinin işgalciye yönelmesini engellemesine acilen son verilmesine ihtiyaç duymaktadır." ifadelerine yer verildi.

İnsan hakları raporlarına göre, Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, aralarında direnişçiler, işgal tarafından arananlar, üniversite öğrencileri, serbest bırakılmış esirler, vaizler, yazarlar ve gazetecilerin bulunduğu 150'den fazla Filistinliyi tutuklu bulunduruyor ve mahkemelerden defalarca serbest bırakılmaları yönünde kararlar çıkmasına rağmen bu kişilerin serbest bırakılmasını reddediyor.

7 Ekim 2023'te gerçekleşen "Aksa Tufanı" operasyonundan sonra Batı Şeria'da silahlı grupların ve gençler arasındaki silahlı direnişçilerin sayısı arttı. Bir yandan da işgal saldırıları sebebiyle şehitlerin ve tutukluların sayısındaki artış, insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar ve aranan kişilerin evlerinin yıkılması devam ediyor.

Filistin Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı anketler, Filistinlilerin %58'inden fazlasının, işgali sona erdirmek ve mevcut siyasi çıkmazı kırmak için silahlı mücadeleyi desteklediğini göstermektedir.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar