ABD, Tahran ve Beyrut'taki son suikastların ardından Direniş Ekseni'nden gelecek cevaba karşı Siyonist rejime yardım amacıyla Orta Doğu'daki askeri varlığını ciddi ölçüde güçlendirdi.
ABD, güçlerine yönelik son saldırılara rağmen Irak, Suriye ve Ürdün'de önemli bir askeri varlığını sürdürmeye devam ediyor.
Artan paniği beraberinde Başkan Joe Biden, bölgeye F-22 hayalet savaş uçakları, amfibi gemiler ve bir uçak gemisi de dahil olmak üzere gelişmiş askeri varlıklar konuşlandırdı.
Washington yönetimi, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu ve İran'ın Siyonist rejim hedeflerine dönük füze ve insansız hava araçlı operasyonlarından sonra da benzer takviyeler yapmıştı.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bu konuşlandırmaların 'stratejik önemine' işaret ederek bölgedeki mevcut kabiliyetleri artırdıklarını ileri sürdü.
Yeditoth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre Pentagon'un son açıklamasında, F-22 Raptor savaş uçaklarının 10 bin kilometreden fazla bir mesafede olan Alaska'dan getirildiği kaydedildi, fakat uçakların varış noktaları gizli tutuldu.
F-22'lere ek olarak, F-15E'ler, F-16'lar ve A-10'lar da dahil olmak üzere diğer Amerikan uçakları da bölgede konuşlanmış durumda.
ABD Donanması ayrıca F/A-18 Super Hornet uçaklarını USS Theodore Roosevelt uçak gemisinden Güney Kıbrıs'a nakletti.
Halihazırda Umman Körfezi'nde konuşlu bulunan USS Roosevelt uçak gemisinin yerini almak üzere USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgeye doğru yola çıktı.
'Mini uçak gemisi' olarak adlandırılan Harrier jetleri ve deniz piyadeleri taşıma kapasitesine sahip amfibi saldırı gemisi USS Wasp da Güney Kıbrıs'a konuşlandırıldı.
Bu arada Amerikan destroyerleri de Ensarullah'a karşı Kızıldeniz'e konuşlandırıldı.
YDH