ZORLU HOLDİNG SİYONİST İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Gazze’de son yüzyılın en vahşi soykırımını gerçekleştiren İsrail rejimine adeta el ayak olan Türk şirketlerin sırf daha fazla kazanmak ve sermayelerini çoğaltmak adına insanlık onurunu hiçe saymalarına itirazımız var. 

Görüntülenme: 356 Tarih: 10 Ağustos 2024 10:38
ZORLU HOLDİNG SİYONİST İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Gazze’de aralıksız bir şekilde devam eden soykırıma rağmen İsrail rejimi ile ilişkilerini sürdürmekte bir beis görmeyen Zorlu Holding’e dair yeni bir detay ifşa oldu. The Jerusalem Post’un haberine göre İsrail rejiminin askeri üslerinde Türk şirketten alınan enerji kaynağı kullanılıyor. Siyonist İsrail rejimi Gazze’deki soykırımına aralıksız bir şekilde devam ederken Zorlu Holding’in Siyonistlerle olan ticari ilişkisine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

10 ayı aşkın bir süredir Gazze'de devam eden soykırıma rağmen Türk şirketlerinin İsrail rejimi ile ticari ilişkilere devam etmesi yürekleri parçalıyor. Gazze'de soykırım uygulayan Siyonistlerle ticari ilişki içerisinde olan şirketlerin başında Zorlu Holding geliyor. Zorlu Holding, İsrail’le yakın ilişkileri sebebiyle kamuoyunda sık sık tartışmalara yol açarken, İsrail rejiminde yayın yapan The Jerusalem Post adlı yayın organında yeni bir skandal ifşa edildi. Söz konusu sitede yer verilen bir haberde "Erdoğan'ın boykotuna rağmen: IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) üsleri Türk malı santrallerle çalıştırılıyor" başlığı kullanıldı.

ZORLU, DORAD ENERGY'NİN ORTAĞI

The Jerusalem Post adlı yayın organının haberine göre İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25'i Zorlu Holding’e ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı. 2004 yılından bu yana İsrail ordusu ve İsrail Savunma Bakanlığı'na elektrik sağlayan Dorad Energy'nin ortağı olan Zorlu, Temmuz ayında IDF üslerine elektrik sağlama anlaşmasının yenilenmesini onayladı. Konuya ilişkin olarak The Jerusalem Post’ta “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail mallarına yönelik boykot ve işgal tehditleri ortasında, İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25'i Erdoğan'a yakın bir Türk iş adamına ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı. İsrail hükümeti, Savunma Bakanlığı'ndan Zorlu Holding'e önemli miktarda para akışına izin vermeye devam etti” denildi.

 

TEPKİLER HAVADA KALIYOR, İCRAAT DEĞİL HAMASET YAPILIYOR

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Gazze’deki soykırıma rağmen, Türkiye hükümeti aylarca İsrail’le ticaret yapmadıklarını savunmuş fakat önü alınamayan tepkilerden bunalınca durumu kabullenmek zorunda kalarak 8 ay sonra İsrail’le ticaretin ve ihracatın kesildiğini duyurmuştu. Millî Gazete’nin uzun zamandır ısrarla çağrılarda bulunduğu ‘İsrail’le ticareti durdurun’ ‘İsrail’e can suyu olan bütün girişimleri kesin’ şeklinde yapıcı uyarıları kulak ardı edilirken, 7 Ağustos 2024 tarihli manşetimizde ‘Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail’in zulüm makinelerini dolduran vanayı kesin’ manşetimiz de aynı şekilde iktidar tarafından duyarsızlık bir tavırla karşılanmıştı.

Bekir Şirin/Milli Gazete

Yorumlar