GAZZE'DE SOYKIRIMIN 307. GÜNÜ

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 307 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 08 Ağustos 2024 15:55
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 307. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (8 Ağustos Perşembe) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

İsrail savaş uçakları dün akşam Han Yunus'un doğu çitlerine bir saldırı düzenledi.

İşgal topçusu, Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Deyru'l-Belah şehrinin doğu bölgelerini bombaladı.

İsrail'in Han Yunus'taki Şeyh Nasır'a yönelik bombardımanı sonucu Nasır Tıp Kompleksi'ne bir şehit cenazesi getirildi.

İşgal uçakları Han Yunus'un Şeyh Nasır mahallesindeki bir evi hedef alan bir baskın düzenledi.

İşgal topçusu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusunda yer alan El-Karara beldesinin doğu bölgesini bombaladı.

İşgalcilerin birkaç evi bombalamasının ardından El-Bureyc Mülteci Kampı'ndaki şehit sayısı 15'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ndeki ailelere karşı dört katliam gerçekleştirdiğini ve son 24 saat içinde 22 şehit ve 77 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda şehit sayısının 39699'a, yaralı sayısının ise 91722'ye yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca enkaz altında veya sağlık ekiplerinin ulaşamadığı yerlerde çok sayıda kayıp bulunduğuna dikkat çekildi.

İşgalcilerin savaş uçakları Han Yunus vilayetinin kuzeyindeki El-Karara kasabasının dış mahallelerine bir saldırı düzenledi.

İşgalcilerin Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nda "Nişvan" ailesine ait bir evi hedef almasının ardından altı kişi şehit oldu, diğerleri de yaralandı

İsrail'in ondan önce düzenlediği bombardıman sonucunda Refah kentinden iki şehit cenazesi çıkarılmış ve Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'ne nakledilmişti.

Gazze şehrinin merkezindeki El-Yermuk pazarı civarındaki bir evi hedef alan İsrail saldırısından sonra bir şehit cenazesi çıkarıldı. Bazıları yaralı olarak kurtarıldı. Binada bulunan diğer kişiler ise enkaz altında kaldı.

İşgal topçusu, şehrin güneyindeki Es-Sabra mahallesindeki İslami yerleşkenin çevresini bombaladı.

İşgal savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki Es-Sahabe Caddesi'nde Şeldan ailesine ait bir evi hedef alması sonucu beş vatandaş şehit oldu, 10 kişi de yaralandı.

İşgal savaş uçaklarının bugün şafak vakti Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunda Reyyan ailesine ait bir evi hedef alması sonucu bir vatandaş şehit oldu, iki kişi de yaralandı.

Bugün şafak vakti, Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunu hedef alan bir İsrail hava saldırısı, topçu bombardımanı ve kampın doğusuna aydınlatma bombaları atılması eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirildi.

İşgalcilerin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'nın doğu bölgelerine topçu ve sis bombalarıyla saldırması sonucu yangınlar çıktı.

İşgal savaş uçakları bugün şafak vakti Gazze şehrinin merkezindeki El-Mecd Vesile okulu civarındaki bir eve hava saldırısı düzenledi. Bununla eş zamanlı olarak şehrin batısında başka bir yere daha hava saldırısı düzenlendi.

İşgal topçusu Gazze şehrindeki Es-Sabra mahallesinde bulunan Divan Ebu Şeri'a civarını bombaladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Büyük Abasan beldesinde Ebu Hasne ailesinin evini hedef alan saldırısında çok sayıda sivil yaralandı.

İşgalcilerin Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla beldesinde bir evi bombalaması sonucu bir kadın şehit oldu.

İşgal savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeyinde en az bir saldırı gerçekleştirdi.

İşgal topçuları bugün şafak vakti Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde yer alan Esirler Şehri civarını bombaladı.

Savaş uçakları Deyru'l-Belah kentindeki El-Beyda Caddesi üzerinde bulunan Cibril gökdeleninin üst katlarını hedef aldı.

Dünya Merkezi Mutfak Örgütü, Filistinli çalışanlarından birinin bu gece (Çarşamba/Perşembe) erken saatlerde Deyru'l-Belah yakınlarında İsrail saldırısında şehit olduğunu duyurdu.

Yerel kaynaklar, Dünya Merkezi Mutfak Örgütü çalışanı Nadi Salut'un İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyru'l-Belah'a düzenlediği hava saldırısında aldığı yaraların tesiriyle şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar