HAMAS'IN YENİ LİDERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS başkan vekili, İsmail Haniye'nin yerine geçecek HAMAS liderinin bir kaç gün içerisinde istişarelerin ardından seçileceğini ve açıklanacağını duyurdu. 

Görüntülenme: 265 Tarih: 05 Ağustos 2024 10:26
HAMAS'IN YENİ LİDERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

HAMAS başkan vekili Halil El Hayye, İsmail Haniye şehadetinin Filistin milleti ve İslami ümmetinin işgalcilere karşı direniş motivasyonunu kat kat arttırdığını belirterek  "Yakında HAMAS siyasi büro başkanlığı ile ilgili istişareler sona erecek" vurgusudna bulundu. 

İsmail Haniye'yi anma töreninde konuşan Halil El Hayye, "Şehit Haniye'nin bedeni aramızda yok, gözlerimiz yaşlı, ancak gözyaşları korku ve güçsüzlükten değil, devrime ve azme dönüşecek yaşlar türünden. Şehit Haniye Filistin milleti ve İslam ümmetinin ilkelerine bağlı ve vefakardı" dedi. 

İsmail Haniye'nin aslında Filistin milletinin başbakanı olduğunu, direnen milletin kalbinden geldiğini, özgürlük ve anavatanı için savaştığını da hatırlatarak kahramanca eylemlerinin mertliği gözler önüne serdiğini ilahi vaatlere bağlı hareket ettiğini de vurguladı.

HAMAS'ta İsmail Haniye yerine geçecek isimler hakkında da konuşan El Hayye "Toplantılar düzenleniyor, sorumluluk, sevgi ve dayanışma içerisinde hareket ediyoruz, inşallah gelecek günlerde istişarelerin son bulması ile yeni başkan seçilmiş olacak" dedi.

tesnim

Yorumlar