SİYONİST MEDYANIN YEMEN KORKUSU

İsrail medyası, Yemen’in ilan ettiği beşinci aşamayla İsrail'i ateş çemberiyle boğmayı hedeflediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 208 Tarih: 29 Temmuz 2024 04:30
SİYONİST MEDYANIN YEMEN KORKUSU

İbranice yayın yapan Makor Rishon gazetesi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin bir sonraki aşamada işgalci İsrail'i ateş halkasıyla boğmayı ve Direniş Ekseni ile koordinasyon yolları üzerinden deniz ablukasını tırmandırmayı amaçlayacağını belirtti.

Söz konusu gazete, Yemen’in beşinci tırmanış aşamasının belirtilerini ortaya koyduğu haberinde şu soruları sordu:

“Geçen hafta Tel Aviv'in kalbine inen Yafa İHA’sından sonra Husiler bizim için ne planlıyorlar ve Yemen kıyılarına gitmeden onlara karşı ne yapabiliriz? Bu hafta, İsrail ordusunun Hudeyde Limanı'na saldırmasının ardından çatışmanın beşinci aşamaya girdiğini ilan ettiler, bu aşama nedir? Altıncı ve yedinci aşamalar nasıl olacak? Bu sözlerin arkasındaki anlamları çözmeye çalışmanın büyük bir faydası yok, sahadaki çok net eğilimlere odaklanmak daha iyi olacaktır.”

Söz konusu gazete, Yemen'in Siyonist rejime karşı tırmanışındaki ilk ana eğilimin, yetenekleri güçlendirmek ve İsrail etrafında ateş çemberi uygulamak amacıyla Direniş Ekseni ile koordinasyon ve işbirliği olduğunu yazdı.

Gazete, ikinci eğilimin ise "Kızıldeniz'den Akdeniz'e deniz ablukasını genişletmek ve tüm bölgeyi ateş ve füzelerle kaplamak” olduğunu bildirdi.

Bu iki eğilimi birleştiren gazete, Ensarullah’ın “İsrail'i ateş çemberiyle boğmayı ve onu batırmayı” hedeflediğini belirtti.

Yemen’in Direniş Ekseni ile saha koordinasyonunun haftalardır açık olduğunu belirten gazete, Yemen Devrimi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin Irak Direnişi ile ortak operasyonlar yolunu açıkladığı bir önceki konuşmasını hatırlatarak, bu koordinasyon isteğinin her iki taraftan da geldiğini vurguladı.

İsrail Kanal 14, geçtiğimiz Cumartesi günü, İsrail güvenlik ve savunma kurumunun Hudeyde'yi hedef almasının ardından Yemen’den büyük bir yanıt beklediğini ve bu tepkiyle başa çıkmak için bölgedeki müttefikleriyle koordinasyon içinde olduğunu bildirmişti.

Hudeyde'ye saldırının ardından İsrail işgal rejiminde geniş çaplı bir alarm durumuna geçilirken, İsrail medyası, Siyonist güvenlik kurumunun Yemen'in oluşturduğu tehlikeyi hafife almadığını belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Hudeyde'ye saldırının Yemenlileri caydırmayacağını ve Yemen'in İsrail’e yönelik saldırılarının devam edeceğini kaydetti.

Katz, mesafe nedeniyle doğrudan Yemen'le çatışmanın zorluklarına değinerek, İsrail'in bu savaşa ABD'nin liderlik etmesini tercih ettiğini bildirdi.

YDH

Yorumlar