SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler bu sabah (29 Temmuz Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 411 Tarih: 29 Temmuz 2024 23:01
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini, avlusunda kışkırtıcı hareketler sergileyerek dolaştığını ve ayin yaptığını söyledi.
 

Yahudi yerleşimciler işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya neredeyse her gün baskın düzenlerken, fanatik Yahudi cemaatleri Mescid-i Aksa’nın yıkılıp enkazı üzerinde “Üçüncü Tapınak”ın inşa edilmesi yönünde çağrılar yapıyor.
 

Yahudi cemaatlerinin bu yöndeki çağrıları işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne savaş açtığı 7 Ekim’den bu yana artış gösterirken, işgal rejimi hükümetindeki fanatik isimlerden Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir geçen hafta yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın mevcut statüsüne son verilmesini istedi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde gerçekleşen baskınlara katılan Yahudi yerleşimciler El-Mağaribe Kapısı’ndan girdikleri Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar