FİLİSTİNLİ ESİR KULÜBÜ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistinli Esir Kulübü, dün (28 Temmuz Pazar) yaptığı açıklamada, Şeyh Mustafa Ebu Arra’nın şehit olmasıyla birlikte 1967’den bu yana Filistinli Esir Hareketi’nin kimlikleri bilinen şehit sayısının 256’ya yükseldiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 371 Tarih: 29 Temmuz 2024 04:10
FİLİSTİNLİ ESİR KULÜBÜ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Açıklamada, işgal güçlerinin işgal rejimi zindanlarında şehit düşen 28 esirin naaşını elinde tuttuğu ve ailelerine teslim etmediği, söz konusu esirlerden 17’sinin Gazze Şeridi’nde devam etmekte olan soykırım savaşının başlamasından sonra şehit düştüğü belirtildi.
 

Esir Kulübü, Gazze Şeridi’nde gözaltına alınanlardan işgal zindanlarında şehit düşen ve kimlikleri açıklanmayan onlarca kişi olduğunu, 1967’den bu yana esirlerden en yüksek sayıda şehidin soykırım savaşının başından bu yana verildiğini kaydetti.
 

Filistinli Esir Kulübü ayrıca işgal güçlerinin önceki akşam Batı Şeria’da aralarında iki çocuk ve eski esirlerin de olduğu 6 kişiyi gözaltına aldığını ve dün sabaha kadar gözaltında tuttuğunu bildirdi.
 

Gözaltıların Ramallah, Cenin ve Kudüs’te gerçekleştiğini ifade eden Esir Kulübü, 7 Ekim’den bu yana gözaltına alınan Filistinli sayısının 9845’i geçtiğini açıkladı.
 

Esir Kulübü, Filistinlilerin evlerinde ya da kontrol noktalarında gözaltına alındıklarını, bazılarının baskı altında teslim olduğunu ve bazılarının da rehin olarak alıkonduğunu söyledi.
 

İşgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana ABD’nin desteğiyle Gazze Şeridi’nde yürüttüğü soykırım savaşı çoğu kadın ve çocuk 130 binden fazla masum insanın şehit düşmesine ya da yaralanmasına sebep oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar