İSMAİL HANİYE'DEN 3 AĞUSTOS ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, önümüzdeki 3 Ağustos Cumartesi gününün tüm dünyada Gazze Şeridi’ne ve Filistinli esirlere destek günü olması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 395 Tarih: 29 Temmuz 2024 22:11
İSMAİL HANİYE'DEN 3 AĞUSTOS ÇAĞRISI

Heniyye, dün (28 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, işgal ordusunun yaklaşık 10 aydır Gazze halkına soykırım uyguladığına ve işgal rejimi zindanlarında şehit olan esirlerin sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığına dikkat çekti.
 

Esirlerin yaşadığı koşullarla ilgili sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Heniyye, Gazze Şeridi’nde gözaltına alınan esirlere psikolojik ve fiziksel işkence uygulandığını, esirlere karşı yavaş yavaş öldürme; tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçlar işlendiğini ifade etti.
 

Heniyye, uluslararası toplumun, Filistin halkına ve Filistinli esirlere yönelik saldırıları durdurmaktan aciz olduğunu, ABD yönetiminin saldırıları desteklediğini, insan hakları kuruluşlarının ise Gazze Şeridi sakinlerine ve işgal rejimi zindanlarındaki esirlere gereken desteği vermede başarısız olduğunu vurguladı.
 

3 Ağustos’un Gazze halkı ve Filistinli esirlere destek için ulusal ve uluslararası gün ilan edilerek tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerinde gösteriler düzenlenmesini isteyen Heniyye, işgal güçleri Gazze halkına ve esirlere yönelik saldırılarını duruncaya kadar gösterilerin devam etmesi çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar