KASSAM TUGAYLARI REFAH'TA KURDUĞU PUSULARIN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Rafah kentindeki Yebna ve Eş-Şabura kamplarında işgal güçlerine kurduğu pusuların görüntülerini yayınladı. 

Görüntülenme: 319 Tarih: 27 Temmuz 2024 07:57
KASSAM TUGAYLARI REFAH'TA KURDUĞU PUSULARIN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

“Ölüm Pusuları İkinci Bölüm” başlığıyla yayınlanan videoda, işgal askerlerinin biri Yebna’daki bir evde ve diğeri Eş-Şabura’daki bir tünelde olan pusu bölgelerine nasıl çekildikleri ve takip edildikleri gösterildi.
 

Birinci pusuyla ilgili görüntülerde işgal güçlerinin daha önceden patlayıcı yerleştirilmiş bir eve çekildiği, 10 kadar askerin eve girdiği ve ardından El-Kassam Tugayları komutanlarından birinin evin havaya uçurulması emri verdiği görülüyor.
 

İkinci pusuyla ilgili görüntülerde ise El-Kassam Tugayları mücahitleri bir tünelin ağzında varillere patlayıcı yerleştirdiği, işgal ordusu askerlerinin tünele girdiği ve tünel girişinin patlatıldığı görülüyor.
 

Videoda ikinci pusunun görüntüleri gösterilirken El-Kassam Tugayları mücahitlerinden biri, “Ülkeyi korumasız mı sandınız? Gelin bir ordunun nasıl yok edildiğini görün. Arş’ın Rabbi Yüce Allah’tan inanan bir topluluğun göğsüne ferahlık vermesini dileriz” diyor.
 

Video görüntülerinin sonunda “İşgal ordusu üç askerinin öldüğünü ve bazılarının yaralandığını itiraf etti” ve “Bu, mücahitlerin kameralarının sahada düşman askerlerinin halini belgelediği görüntüler. Düşmanın büyük kayıplarını gizlediğini gösteriyor. Gelecektekiler daha şiddetli ve daha ağır olacak” ifadeleri yer alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar