FETHİ HAMMAD: NETANYAHU YALAN SÖYLEMEKTE USTA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Fethi Hammad, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasında Gazze Şeridi’ne açtığı savaşın başından bu yana dile getirdiği bir dizi yalanı tekrarladığını söyledi. 

Görüntülenme: 210 Tarih: 27 Temmuz 2024 07:57
FETHİ HAMMAD: NETANYAHU YALAN SÖYLEMEKTE USTA

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Hammad, bugün (27 Temmuz Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 7 Ekim’de siyasi ve askeri yönlerden, istihbarat yönünden başarısız olan Netanyahu’nun yalan söylemekte usta olduğunu ifade etti.
 

Netanyahu’nun başarısızlığını gizlemek için Gazze Şeridi’nde sivilleri öldürdüğünü ve soykırım yaptığını belirten Hammad, işgal güçlerinin masum insanları canlı kalkan olarak kullandığına dikkat çekti.
 

Hammad, Netanyahu’nun esir takası anlaşmasından kaçmak için Filistin direnişinin elindeki İsrailli esirleri bombalayarak öldürdüğünü, İsrailli esirlerin hayatını hiçe saydığını ve sadece kendi siyasi geleceğini düşündüğünü kaydetti.
 

“Biz Filistinliler onun konuşmasına aldırış etmiyoruz ve ortaklarının alkışlarından endişe duymuyoruz” diyen Hammad, Netanyahu’nun ittifaklarından korkmadıklarını ve onu kabul edenlerin büyük bir çıkmazda olduklarını söyledi.
 

Hamas lideri, Filistin halkının verdiği çok sayıda kurbana rağmen işgalcilere boyun eğmeyeceğini ve teslim olmayacağını, direnişin güçlü ve kırılmaz olmaya devam edeceğini, direniş liderlerinin de daima savaş meydanında olacaklarını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar