MESUD PEZEŞKİYAN NETANYAHU'NUN KONUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

İran cumhurbaşkanı, Kongre'de yaptığı konuşma sırasında ABD'li milletvekillerinin İsrail başbakanını sık sık alkışlamasını kınayan bir paylaşımda bulundu. 

Görüntülenme: 169 Tarih: 26 Temmuz 2024 03:34
MESUD PEZEŞKİYAN NETANYAHU'NUN KONUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya cevaben bugün sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, “Masum insanları ve evsiz çocukları öldürme suçu görmezden gelinemez ve suçlu, ayakta alkışlanarak aklanamaz” dedi.

Mesud Pizişkiyan ayrıca, söz konusu paylaşımında, Kur'an-ı Kerim'deki “Zulmedenler, ne büyük bir devrimle devrileceklerini bileceklerdir!” [Şuara sûresi: 227] âyetine de yer verdi.

Amerikalı milletvekilleri Netanyahu'nun çarşamba günü Kongre'de yaptığı konuşmada Tel Aviv rejiminin son on ayda Filistin topraklarında yürüttüğü soykırım savaşını savunan sözlerini ayağa kalkarak alkışlamışlardı.

Filistinli direniş hareketi İslami Cihad, İsrail başbakanının konuşmasını “yalan ve iftiralarla dolu” olarak nitelendirmişti.

İslami Cihad yaptığı açıklamada, uluslararası toplumu, rejimin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik aylardır süren saldırıları nedeniyle Netanyahu'yu “gözaltına almak” için azami çaba göstermeye çağırmıştı.

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Netanyahu'nun, ordusunun Refah saldırısında tek bir sivili bile öldürmediği ve Gazze Şeridi'ne karşı açlık ve soykırım savaşı yürütmediği yönündeki yalanları, onun dünyayla alay ettiğini ve yalanlara utanmazca düşkünlüğünü göstermektedir.”

YDH

Yorumlar