SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINA SİBER SALDIRI DÜZENLENDİ

Hacker grubu “Anonymous for Justice” bugün (23 Temmuz Salı), işgalci İsrail ordusu bakanlığının sistemlerini birkaç ay içinde ikinci kez hacklediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 316 Tarih: 23 Temmuz 2024 07:39
SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINA SİBER SALDIRI DÜZENLENDİ

Grup, “30 gigabayttan fazla fotoğraf ve hassas dosya içeren gizli bilgilere ulaştığını” belirtti.

İsrail gazetesi "Yisrael Hayom", Savunma Bakanlığı’nın bu türden bir saldırıyla ilk kez karşılaşmadığını, geçtiğimiz Nisan ayında aynı grubun hükümet ofisinin bilgisayarlarını hacklediğini ve hassas bilgilere ulaştığını açıkladığını yazdı.

Gazete, bu bilgilerin o dönemde "Telegram" uygulamasındaki çeşitli gruplarda yayımlandığını belirtti.

İsrail gazetesi, aynı grubun Adalet Bakanlığı’nın sistemlerini de hacklediğini ve tahminlere göre, bakanlık çalışanlarına ait birçok özel veri ve resmi belgelere ulaştığını bildirdi.

Dünyanın dört bir yanındaki Filistin davasına destek veren kişiler tarafından zaman zaman İsrail web sitelerine yönelik siber saldırılar gerçekleştiriliyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana, işgalci güçler Gazze Şeridi'ne yönelik olarak soykırım savaşı yürütüyor. Bu savaş sonucunda Birleşmiş Milletler verilerine göre, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 39 binden fazla kişi şehit oldu, 90 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 1.9 milyon kişi yerinden edildi, 10 binden fazla kişi kayboldu ve sağlık ve eğitim altyapısında büyük yıkımlar meydana geldi. Açlık, onlarca çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar