SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi, İsrail’in, Yemen'in Filistin halkına destek vermesini engelleyemeyeceğini ve tüm destek cepheleriyle güçlü bir koordinasyonun olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 270 Tarih: 22 Temmuz 2024 03:57
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi bugün yaptığı açıklamada “Siyonist düşman Hudeyde'deki hedeflerini Yemen ekonomisini hedef alma bağlamında seçti” dedi.

İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısıyla ilgili bir konuşma yapan el-Husi, “düşmanın başka bir hedefi daha var, o da saldırısını büyük bir başarı olarak göstermek için ateş ve yükselen duman gösterisi yapmak” dedi.

Abdulmelik el-Husi “İsrailli düşman, ateş sahnelerinden öfkeli ve korkmuş izleyicilerine büyük bir başarı elde ettiğini ve Yemen'e acı bir darbe indirdiğini göstermek istiyor” diye ekledi.

“Düşman, Gazze'deki Filistin halkını izole etmek istedi ve stratejisini bunun üzerine kurdu” diyen Yemenli yetkili, “İşgalcinin yaklaşımını etkileyen ilk şeyin Lübnan'daki destek cephesi olduğunu, bunun büyük bir etki yarattığını ve Gazze'deki durumun hafiflemesine katkıda bulunduğunu” belirtti.

El-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarının “işgalin yönü üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu ve düşmanı ekonomik olarak zarara uğrattığını” ifade ederek, “Yemen ordusu ile Irak İslami Direnişi arasındaki ortak operasyonların düşman üzerinde doğrudan ve büyük bir etkiye sahip olduğunu” sözlerine ekledi.

“Düşman, kabiliyetlerimizin gelişimini ve büyük bir etki yaratan yeni taktik, teknik ve araçları kabul etti ve düşman bunları durduramadı” diyen el-Husi, “Gazze'deki soykırımın ve açlığın devam etmesiyle ülkemiz gerilimi tırmandırmaya yöneldi ve operasyonların kapsamını Hint Okyanusu ve Akdeniz'e kadar genişletti” dedi.

“Yafa insansız hava aracı yeni, önemli ve benzeri görülmemiş bir denklemi temsil ediyor"
Abdulmelik el-Husi, “İsrailli düşmanı saldırganlığını durdurmaya zorlamak için daha fazla baskı ve caydırıcılığa ihtiyaç duyulduğunu” belirterek, “Yafa insansız hava aracının taktik ve teknik düzeyde açık bir yeteneğe sahip, uzun menzilli ve diğer tüm insansız hava araçlarını aşan yıkıcı güce sahip gelişmiş bir insansız hava aracı olduğunu” kaydetti.

“İnsansız hava aracının düşmanın derinliklerine ulaşmasının onu çok rahatsız ettiğini ve Filistin dışından benzeri görülmemiş yeni ve önemli bir denklemi temsil ettiğini” vurgulayarak, “Yafa'nın (Tel Aviv) hedef alınmasının düşmana büyük bir moral darbesi olduğunu ve bunun, liderleri tarafından ifade edildiğini” söyledi.

El-Husi “Uçak Yemen yapımıdır ve Yemenli bir güç tarafından fırlatılmıştır, bazılarının iddia ettiği gibi başka bir güç tarafından imal edilip fırlatılmamıştır” dedi ve “Bazılarının patolojik nedenlerle Yemen'in rolünü ve etkinliğini, Yemen halkının kabiliyetini ve ordusu ile silahlı kuvvetlerinin etkisini görmeye tahammül edemediğine” işaret etti.

El-Husi, “Düşman artık Tel Aviv denilen yerde güvende değil. Bu, düşman için gerçek bir sorun ve Allah'ın izniyle devam edecek yeni bir denklem. Koruyucuların ve ajanların başarısızlığını gösteriyor” dedi.

“Düşman, Gazze'ye yönelik saldırganlığının devam etmesinin kendisine gerçek sorunlar ve krizlerle geri tepeceğini fark etti ve bu nedenle Yemen'e yönelik saldırganlığını gerçekleştirdi,” diyen el-Husi “Yemen'e yönelik saldırganlığın düşman için rahat olmadığını, onu Gazze'yi ve direnişini tek başına bırakma ve Amerika’nın ve ajanlarının korunmasını sağlama stratejisinin ötesine geçmeye zorladığını” belirtti.

“Saldırganlık Gazze'ye destek vermemizi engellemeyecek”
“Saldırı, Gazze'yi desteklemenin beşinci aşamasını sürdürmemizi engellemeyecek” diyen el-Husi, “Ülkemizdeki sivil tesislerin hedef alınması ve saldırılar halkımızı etkileseydi, Amerika'nın ajanlarının baskınlarından etkilenirlerdi” dedi.

El-Husi, “İsrail düşmanı caydırıcılığa sahip olamayacak ya da yeniden kazanamayacak ve bizi Filistin halkını desteklemekten alıkoyamayacak” dedi ve ekledi: ”Yemen'e yönelik ABD-İngiliz saldırısı başladığında olduğu gibi, kabiliyetlerin geliştirilmesi ve meydan okumanın seviyesine uyum sağlanması devam edecek.”

El-Husi, “İsrailliler daha fazla endişelenmeli ve aptal liderlerinin kendilerini daha fazla riske sürüklediğinin farkına varmalılar” diye ekleyerek, “İsrail'in doğrudan savaşa girmesinin, ajanların kendilerinden isteneni yerine getirmedeki başarısızlığının kanıtı olduğunu” vurguladı.

El-Husi, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Filistin halkını destekleyerek kutsal bir savaş veriyoruz ve bizim tutumumuzdan şüphe duyanlar da aynısını ya da daha fazlasını yapmalıdır. Bizim savaşımızı İran'ın tutumu olarak göstermeye çalışan İsrail'dir ve bunu destekleyenler de İsrail'in sözlerini tekrarlamaktadırlar.”

“Tüm destek cepheleriyle koordinasyon güçlü”

Abdulmelik el-Husi ayrıca, “Filistin halkının davasının gerçek olduğunu ve yankısının yeryüzünün her yerini doldurduğunu ve hiç kimsenin düşman için bir papağana dönüşemeyeceğini ve gerçeği örtbas edemeyeceğini” vurguladı.

“Destek cepheleriyle aramızdaki işbirliğinden memnunuz ve bu eksen Aksa ve Kudüs eksenidir ve cephesi Filistin halkını desteklemektir.” dedi.

“İsrail saldırganlığı konusunda tüm destek cepheleriyle güçlü bir koordinasyon var” diyen el-Husi, “Umman Müftüsü'nünki de dahil olmak üzere resmi ve sivil organlardan onurlu duruşlar olduğunu ve bunun, din alimlerinin duruşlarının bir örneği olduğunu” kaydetti.

El-Husi “Gazze'yi destekleyen her tutum, bu ulusun düşmanlarını hedef aldığı için takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken onurlu bir tutumdur” dedi ve ekledi: “Bu çatışmanın en güçlü aşamasındayız ve Filistin halkını desteklemeye devam ediyoruz.”

“Yemen halkı, İsrailli düşmanla doğrudan karşı karşıya geldikleri için mutludur ve kararlı ve cesur bir halktır” diyen el-Husi, “bu aşamanın önemli olduğunu ve vaat edilen zaferin göstergelerini içerdiğini ve düşmanın çöküşe ve başarısızlığa doğru ilerlediğini” belirtti.
YDH

Yorumlar