GAZZE BELEDİYESİ ARAÇ SIKINTISI ÇEKİYOR

Gazze Belediyesi, araç ve yedek parça sıkıntısı sebebiyle acil durum çağrılarına cevap veremediğini ve kent sakinlerine gerekli hizmetleri sunamadığını bildirdi. 

Görüntülenme: 344 Tarih: 21 Temmuz 2024 08:00
GAZZE BELEDİYESİ ARAÇ SIKINTISI ÇEKİYOR

Gazze Belediyesi, bugün (20 Temmuz Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin yaklaşık 10 aydır devam eden soykırım savaşında belediyeye ait çeşitli boyutlarda ve niteliklerde 126 aracı tahrip ettiğini ve bunun da belediyenin elindeki araçların yüzde 80’ine tekabül ettiğini açıkladı.
 

Belediyenin elinde kalan az sayıda aracın bakımı ve onarımı için gerekli yedek parçaların ve yağların bulunmadığını belirten Gazze Belediyesi, bu durumun temel hizmetlerin aksamasına ve acil durumlara müdahale edilememesine yol açtığını ifade etti.
 

Çöp toplama, atık su arıtma ve içme suyu dağıtma araçları ile ağır tonajlı araçların en çok zarar gören araçlar olduğu kaydedilen bildiride, onlarca jeneratörün de işgal güçlerinin saldırıları sırasında tahrip olduğu, bu nedenle belediyenin çöp toplama, yol açma, içme suyu sağlama ve atık su arıtma hizmetlerini veremediğine dikkat çekildi.
 

Bildiride, belediyenin elinde kalan araçların temel hizmetler için yeterli olmadığı, araçların eski ve düzenli bakıma muhtaç olduğu, yedek parça ve yağ yokluğu sebebiyle söz konusu araçların da hizmet dışı kalabileceği ve Gazze kentinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısı yapıldı.
 

Çeşitli boyutlarda aküler, hidrolik motor yağı ve araçların bakımında kullanılan çeşitli yağlar, farklı ebatlarda lastikler ve hava filtreleri gibi Gazze Şeridi dışından temin edilmesi gereken acil ihtiyaçlar bulunduğuna işaret eden Gazze Belediyesi, uluslararası örgütler ile ilgili kurum ve kuruluşlardan duruma acilen müdahalede bulunmalarını, belediyenin araç ve yedek parça ihtiyacını gidermelerini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar