FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN YEMEN'E TEBRİK

Filistinli direniş grupları, Yemen’in ‘Yafa’ İHA’sıyla Tel Aviv’i hedef alan saldırısını tebrik ederek, bunun, Direniş Ekseni’nin İsrail işgaline karşı mücadelesinde niteliksel bir gelişme olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 257 Tarih: 19 Temmuz 2024 04:16
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN YEMEN'E TEBRİK

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Tel Aviv'in kalbini hedef alan nitelikli askeri operasyonu övülürken, “Ensarullah'taki kardeşler ile Lübnan ve Irak'taki direniş cephelerinin yaptıkları şey, ümmetimize ve onun halklarına doğuştan gelen bir hak olan direniştir" denildi.

Hamas’ın açıklamasında, “Direniş cephelerinin yaptıkları, aynı zamanda ümmetin birliğini ve onu bir araya getiren ortak kaderini de teyit etmektedir. Bu da ümmetin Siyonist tahakkümden kurtuluşunun unvanını oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“Filistin halkını tüm enerji ve yetenekleriyle destekleyen Ensarullah Hareketinin Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi ve sevgili Yemen halkının pozisyonlarını da büyük takdirle karşılıyoruz” diyen Hamas, ordular, hareketler ve partiler de dahil olmak üzere ümmetin tüm güçlerini ve liderlerini birleşmeye ve onur ve haysiyet savaşına katılmaya çağırdı.

Hamas, Filistin halkının bugün yalnız olmadığını vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi ise, yaptığı açıklamada, operasyonu kutlayarak, bunun Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşı ve Biden yönetimi ile Batılı hükümetler tarafından desteklenen düşmanın işlemeye devam ettiği savaş suçlarına doğal bir tepki olduğunu bildirdi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Aziz Yemen'deki kardeşlerimizin Filistin'deki kardeşlerini savunmaya katılmaları, Batı'nın işgalci İsrail’e yönelik devam eden desteğine yanıt verme çerçevesindedir.

Yemen, Lübnan ve Irak destek cephelerindeki kardeşler, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin Arap ve İslam milletinin temel meselesi olduğunu ispat etmişlerdir. Bu direniş, ümmetimize karşı Siyonist ve Batılı kibirle mücadelenin tek yoludur.”

Filistin Direniş Komiteleri de "Nitelikli Yafa operasyonu, işgal altındaki topraklarımızda Siyonistler için ne istikrar ne de güvenlik olduğunu doğruluyor. Düşman İsrail’i ve ordusunu her zaman ve her yerde küçük düşüren Yemen mücahidlerini selamlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Direniş Komiteleri, ümmetin tüm güçleri ve özgürlerine, Yemen ordusunun kahramanlarını taklit ederek bölgedeki Siyonist-Amerikan düşmanını vurma çağrısında bulundu.

Öte yandan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği kahramanca operasyonu överek, “Yemen, Lübnan ve Irak'taki destek cepheleri "Gazze Şeridi'nde artan Siyonist katliamlara karşı verdikleri sözleri yerine getirdiler ve saldırılarının kapsamını genişlettiler” dedi.

FHKC, Yemen’in başarılı operasyonunun, İsrail caydırıcılık sisteminin çöküşünü ortaya koyduğunu bildirdi.

Filistin Mücahitler Hareketi ise Tel Aviv’i hedef alan kahramanca operasyonun Direniş Ekseni’nin, faşist Siyonist düşmana karşı mücadelesinde niteliksel bir gelişme olduğunu belirtti.

Söz konusu hareket, Yemen Ensarullah Hareketi’nin Filistin halkı adına operasyonlarını sürdürmemesi için komplo, kuşatma ve saldırganlığa rağmen kararlı tutumunu sürdürdüğünü bildirerek, Abdulmelik el-Husi ve Yemen ordusunu takdir etti.

Açıklama şöyle devam etti: “Uluslararası sistemin, kurulduğu amaç çerçevesinde halkımıza karşı cani Siyonist oluşumla komplo kurduğu, iş birliği yaptığı, işlediği suçları meşrulaştırdığı ve Gazze Şeridi'ndeki soykırımı sürdürmesi için ona uluslararası kılıf sağladığı bir dönemde, Yemen'in ve Direniş Ekseni’ndeki diğer güçlerin yaptığı şey, mazlumlara destek olmak ve Siyonist adaletsizliği durdurmak için en onurlu askeri müdahaledir.”

YDH

Yorumlar