SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ SUUDİ ARABİSTAN'I UYARDI

Abdulmelik el-Husi, Yemen’de ABD ve İsrail lehine kurulmak istenen planlar üzerinden Suudi Arabistan’a sert uyarılarda bulundu. 

Görüntülenme: 195 Tarih: 18 Temmuz 2024 03:58
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ SUUDİ ARABİSTAN'I UYARDI

Yemen’in başkenti Sanaa'da Aşura Günü münasebeti ile düzenlenen anma etkinliğine binlerce kişi katıldı.

Yemen medyası, yürüyüş boyunca atılan sloganlar ve okunan bildirilere işaret ederek şunları yazdı: “Yemen halkı sağlam duruşunu, iradesini ve kararlığını Aşura’dan alıyor. Amerika, İsrail ve onların uşakları ve ajanları karşısında İmam Hüseyin'in yaklaşımını ve devrimini takip ediyor.”

Aşura anısının “diktatörlüğe karşı bir devrimi” temsil ettiğini belirten SABA Haber Ajansı, Amerika ve İsrail tarafından yönetilmek için hazırlananların, İmam Hüseyin'e kılıç çekenlerden daha kötü olduğunu vurguladı.

SABA halkın, Filistin halkını ve direnişini desteklemeye kararlı olduğunu kaydetti.

Yemen Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi yaptığı konuşmasında özellikle Suudi Arabistan’ı hedef alarak önemli uyarılarda bulundu.

Riyad rejimine Yemen halkının yaptığı uyarıları dinlemesi ve ABD’nin çizdiği yanlış yoldan dönmesi tavsiyesinde bulundu.

Abdulmelik el-Husi, Yemen halkının Amerika ve ajanlarının meydan okumalarına ve komplolarına rağmen boyun eğmeyeceğini belirttti.

El-Husi, “Çağın ve şeytanın Karun'u, Suudi rejimi” tarafından yönetilen kukla hükümetlerin ve rejimlerin, düşmanlarına karşı skandal bir suç ortaklığı ve hizmet vakası olduğuna dikkat çekti.

Ensarullah lideri, Suudi Arabistan'ın Yemen halkına karşı saldırgan tırmanışının, Amerika'nın emriyle yapıldığını vurguladı.

Ayrıca, Yemen halkının, Suudi rejimi tarafından düşmana hizmet edecek her türlü ekonomik adıma karşı hazır olduğunu ifade etti.

El-Husi, “Amerikan ajanlarının hükmü, Filistin halkını destekleyen Allah'ın sadık kullarının elinde yok olacaktır” dedi.

Abdulmelik el-Husi, ABD’nin, uçak gemisi Eisenhower’ı Kızıldeniz’den çıkarmasının, Yemen operasyonlarının sonuçlarından biri olduğunu vurguladı.

El-Husi, ABD’nin Suudili ajanlarını İsrail’e hizmet etmeye zorlamak için harekete geçirme niyetinde olduğunun altını çizdi.

Filistin meselesinin, dünyanın en büyük meselelerinden ve trajedilerinden biri olduğunu belirten el-Husi şunları söyledi: “İsrail ve Amerikan düşmanına karşı çatışma alanı, tüm ümmetin Filistin halkını desteklemek için ciddi bir şekilde katkıda bulunması ve hareket etmesi gereken alandır. Bu, ümmetin gerçekliğini kötüler ve iyiler arasında açıkça ayıran önemli bir ölçüttür.”

YDH

Yorumlar