ABD GAZZE SAHİLİNE KURDUĞU İSKELEYİ SÖKECEK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze kenti sahilinde inşa edilen geçici iskelenin söküleceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 294 Tarih: 18 Temmuz 2024 04:19
ABD GAZZE SAHİLİNE KURDUĞU İSKELEYİ SÖKECEK

Pentagon’un bugün (17 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’a geçici iskelenin kullanımına yakında son verileceğini söylediği belirtildi.
 

Açıklamada ayrıca Austin’in Galant’a insani yardımların Gazze Şeridi’nde dağıtılmak üzere Asdod Limanı’na ulaştırılmasının önemini vurguladığı ifade edildi.
 

Austin ve Galant’ın Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişini kalıcı olarak yenme ve İsrailli esirleri kurtarma hedefini paylaştıkları bildirilen açıklamada, tarafların bölgesel tehditlere karşı Amerikan-İsrail askeri iş birliğini güçlendirme yollarını konuştukları kaydedildi.
 

ABD, İsrail’in Gazze Şeridi’nin tüm kapılarını kapatması üzerine 8 Mart’ta insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için Gazze sahiline geçici iskele inşa edileceğini duyurmuştu.
 

ABD tarafından inşa edilen geçici iskele, kullanıma açıldıktan yaklaşık bir hafta sonra 25 Mayıs’ta sert rüzgârlar ve dev dalgalar sebebiyle zarar görmüştü.
 

Geçici iskele, 7 Haziran’da yeniden kullanıma açıldıktan bir hafta sonra 14 Haziran’da kötü hava koşulları sebebiyle tekrar söküldü.
 

Birkaç gün sonra yeniden kurulan geçici iskele 28 Haziran’da üçüncü kez sökülerek Asdod Limanı’na götürüldü ve birkaç gün sonra tekrar kuruldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar