GUTERRES'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze Şeridi’nde insani destek sistemi çökmek üzere olduğu uyarısında bulunarak, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıların devam ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 18 Temmuz 2024 04:25
GUTERRES'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlığında Filistin’deki durum hakkında düzenlenen oturumda BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Kabine Şefi Courtenay Rattray, Guterres adına konuşma metnini okudu.
 

Guterres, Filistin halkının topluca cezalandırılmasına hiçbir gerekçe olmadığını ifade etti.
Gazze Şeridi’nde yarım milyon kişinin akut düzeyde gıda güvencesizliğiyle mücadele ettiğini ve aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların da yayıldığına dikkati çeken Guterres, İsrailli yetkililerin yakıt kısıtlamaları nedeniyle su, temizlik malzemeleri ve sağlık hizmetlerine erişimin de ciddi bir şekilde engellediğini kaydetti.
 

Guterres, sivillerin yaşaması ve refahı için gerekli insani yardım girişinin sağlanmasının ve tüm Gazze Şeridi’ne dağıtılmasının şart olduğunu bildirdi.
 

İnsani yardım çalışanları ve tesisleri, sığınaklar ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sürdüğüne dikkati çeken BM Genel Sekreteri, taraflara hemen şimdi anlaşmaya varma çağrısında bulundu.
 

BM Güvenlik Konseyi’ndeki oturumda Rusya kapsamlı bir ateşkes çağrısı yaparken, Washington, ortaklarıyla birlikte Filistinli gruplar ve İsrail arasında esir takası için çalıştıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar