ŞEYH NAİM KASIM'DAN NETANYAHU'YA UYARI

Lübnan'daki Hizbullah direniş hareketinin üst düzey bir yetkilisi, İsrail'in direniş hareketine karşı aptalca ve pervasızca bir hamle yapamayacağını zira rejimin "büyük bir darbe" yiyeceğini kesinlikle bildiğini söyledi. 

Görüntülenme: 326 Tarih: 15 Temmuz 2024 05:22
ŞEYH NAİM KASIM'DAN NETANYAHU'YA UYARI

İran'dan yayın yapan Press TV'ye göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun çatışmayı uzatması halinde bu rejimin erozyon sürecine gireceğini iyi anlaması gerektiğini vurguladı.

Kasım, işgalci rejimin direniş hareketine karşı tedbirsiz ve aceleci davranamayacağını zira bu durumda büyük bir bedel ödemek zorunda kalacağının bilincinde olduğunu vurguladı.

Lübnan cephesinin dokuz ay içinde düşmanla büyük bir savaş yerine savaşı sınırlı bir çerçeveye hapsetmeyi başardığını söyledi.

Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: "Lübnan cephesi, yaklaşık 100 bin İsrailli yasadışı yerleşimcinin yerinden edilmesi, askeri kayıplar ya da teçhizat ve ekonomisinin zarar görmesi yoluyla İsrailli düşmana önemli kayıplar verdirdi."

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kauk ise "İsrailliler bir korku denizinde boğuluyor ve Lübnan'la karşı karşıya gelme konusunda kâbuslar görüyorlar" dedi.

"Gazze Şeridi'ni desteklemek Lübnan için bir onur ve gurur meselesidir. Tarih boyunca İsrail savaş uçakları şehirlerimizi bombaladı ve hava sahamızı ihlal etti, ancak bugün işgal altındaki Filistin sınırı boyunca hava saldırıları düzenleyenler Lübnanlı insansız hava araçlarıdır" dedi.

Kauk, direniş uçaklarının İsrail'in üstünlüğünü kırdığını ancak İsrailliler için koruyucu bir kalkan görevi görmesi beklenen Demir Kubbe'nin direniş füzeleri karşısında başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

"Hizbullah'a savaşı durdurması için yapılan tüm siyasi ve askeri baskılar hiçbir sonuç vermedi" diyerek sözlerini tamamladı.

Hizbullah, İsrail rejiminin Gazze'yi soykırım savaşına tabi tutmaya başladığı 7 Ekim'den bu yana yüzlerce roket saldırısı düzenleyerek şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 38 bin 345 Filistinlinin hayatına mal oldu.

Rejim buna Lübnan'ın güneyindeki bölgelere saldırarak ve ülkeyi "bir diğer Gazze"ye dönüştürmekle tehdit ederek karşılık verdi.

YDH

Yorumlar