YEMEN'DEN SİYONİST REJİME İKİ OPERASYON

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Han Yunus’taki el-Mevasi katliamına yanıt olarak biri Aden Körfezi'ndeki bir İsrail gemisini hedef alan, diğeri de işgal altındaki Umm el-Raşraş'taki işgal hedeflerini vuran iki askeri operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Görüntülenme: 410 Tarih: 15 Temmuz 2024 03:53
YEMEN'DEN SİYONİST REJİME İKİ OPERASYON

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bu akşamı yaptığı açıklamada, “Filistin halkına yönelik zulme karşı bir zafer ve işgal rejiminin Cumartesi günü Han Yunus'ta gerçekleştirdiği katliama karşılık olarak” İsrail işgaline karşı iki askeri operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Seri, ilk operasyonun Yemen Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri, İnsansız İnsansız Hava Kuvvetleri ve Füze Gücü tarafından gerçekleştirildiğini ve bu operasyonda Aden Körfezi'ndeki İsrail gemisi MSC-UNIFIC'in bir dizi balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef alındığını söyledi.

İkinci operasyonun da Yemen Hava Kuvvetleri tarafından, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Umm er-Raşraş (Eilat) bölgesindeki İsrail’e ait çok sayıda askeri hedefe birçok insansız hava aracıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Yahya Seri, operasyonların başarıyla yerine getirildiğini belirtti.

Sözcü, açıklamasının devamında şu çağrıda bulundu: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, tüm Arap ve İslam ordularına, Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirme çağrısını yineliyor. Mazlum Filistin halkını destekleyen herhangi bir Arap veya İslam tarafıyla ortak askeri operasyonlar gerçekleştirmeye tam hazır olduklarını teyit ediyor.”

Yahya Seri “saldırılar durdurulmadıkça ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılmadıkça, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarının durmayacağını” vurguladı.

İsrail rejiminin dün el-Mevasi’de gerçekleştirdiği katliam sonrası sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, bugün Siyonist düşmanın yüzlerce şehit ve yaralıya yol açan bir katliam gerçekleştirdiği Gazze'deki durumu yakından takip etmektedir" demişti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin halkı için kesin bir zafer elde etmek amacıyla imkânları dahilinde gerekli tedbirleri almaya hazır olduğunu vurgulayan Yahya Seri, İsrail ve müttefiklerine karşı askeri operasyonları genişletme sözü vermişti.

YDH

Yorumlar