SURİYE'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde işlediği barbarca suçlarla mücadele etmek için ciddi uluslararası eylemlerin yapılması gerekliliğine vurgu yaparak, ‘Batı ve ABD, sahte bir şekilde savaşı durdurmaya çalıştıklarını iddia ederek işgalcilere Filistin halkını öldürmeye devam etmeleri için zaman tanıyor’ ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 285 Tarih: 15 Temmuz 2024 04:02
SURİYE'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonistlerin son dönemde savunmasız Gazze halkına karşı işlediği sonuncusu, Han Yunus bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı el-Mevasi kampındaki cinayetlere tepki olarak bir açıklama yayınladı: ‘İsrail'in Gazze Şeridi'nde aralıksız işlediği suçlar, ABD ve Batılı ülkelerin gözleri ve kulakları önünde ve onların desteğiyle işleniyor ve bu durum, bu tarafların Gazze savaşını durdurma yönündeki sözde "girişimlerinin" sadce cani Siyonist rejime Filistin halkını yok etme misyonunu tamamlamaması için daha fazla zaman verme girişiminden başka hiçbir şey ifade etmediğini gösteriyor.’

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: ‘İsrail işgal güçleri yalnızca bir gün içinde Filistin halkına karşı 5'ten fazla katliam gerçekleştirdi. Bu katliamlarda çoğu kadın, çocuk, yaşlı ve engelli olmak üzere 112'den fazla sivil şehit oldu. İşgalci güçlerin son 10 aydan bu yana Gazze halkına karşı işlediği suçlar, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmaya çalıştıklarını iddia eden ABD ve Batılı ülkelerin gözleri ve kulakları önünde işlenmektedir.’

 

Tüm bunların Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma girişimi adı altında öne çıkarıldığının başından beri belli olduğunu ifade eden Suriye Dışişleri Bakanlığı: ‘Bu girişimler, asılsız iddialardan ve cani Siyonist rejime, Filistin halkına karşı işlediği suçları sürdürme ve ister Gazze Şeridi'nde ister Batı Şeria'da olsun bu milleti yok etme misyonunu tamamlamak amacıyla daha fazla zaman verme girişiminden başka bir şey değildir’ ifadelerine yer verdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, resmi istatistiklere göre Gazze Şeridi'nde 40 bine yakın Filistinli sivilin şehit edildiğini, şehitlerin çoğunun cenazelerinin hâlâ evlerin enkazı altında olduğunu vurgulayarak bu gerçeklerin, İsrail'in Filistin halkını soykırıma uğratmak ve tamamen yok etmek istediğini gösterdiğini belirtti.

 

Suriye Dışişleri Bakanlığının açıklamalarına şöyle devam etti: Suriye, uluslararası toplumdan Siyonist rejimin suçlarının tırmanması karşısında sessiz kalmamasını talep ederken ayrıca küresel vicdanın uyanması ve İsrail'in suçlarının durdurulması için ciddi adımlar atılması çağrısında bulunuyor. Herkes bilmelidir ki, hiçbir önlem alınmazsa ve bu barbarca suçların sorumlusu olan Siyonist suçlular yargılanmazsa, bu barbarlıkların ateşi tüm bölgeye ve dünyaya yayılacaktır.

Son olarak Suriye Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin Filistin halkına haklarını elde edene, Siyonist işgalden kurtulup tamamen özgürleşene ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar sağlam ve istikrarlı destek vereceğini vurguladı.

 

İşgalci rejimin ordusu dün Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'a bağlı el-Mevasi bölgesindeki mülteci kamplarına vahşi bir saldırı gerçekleştirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre ise bu barbar saldırıda şu ana kadar 400'e yakın sivil şehit oldu ve yaralandı ve bu sayı giderek artmaya devam ediyor.

 

Siyonist ordunun dün el-Mevasi bölgesinde işlediği suçun yanı sıra, işgalci güçler, Gazze şehrinin batısındaki eş-Şati kampında en az 22 sivilin şehit olması, onlarca sivilin de yaralanmasıyla sonuçlanan bir katliam daha gerçekleştirdi.

tesnim

Yorumlar