YEMEN ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Yemen Silahlı Kuvvetleri sert bir uyarıda bulunarak, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistinlilere yönelik son katliamın ardından İsrail rejimi ve destekçilerine yönelik operasyonlarını artırma sözü verdi. 

Görüntülenme: 228 Tarih: 14 Temmuz 2024 03:49
YEMEN ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklama, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, bugün Siyonist düşmanın yüzlerce şehit ve yaralıya yol açan bir katliam gerçekleştirdiği Gazze'deki durumu yakından takip etmektedir" dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin halkı için kesin bir zafer elde etmek amacıyla imkânları dahilinde gerekli tedbirleri almaya hazır olduğunu vurgulayan Yahya Seri, İsrail ve müttefiklerine karşı askeri operasyonları genişletme sözü verdi.

Yahya Seri, “İsrail rejimi saldırganlığını durdurana ve Gazze'ye uyguladığı kuşatmayı kaldırana kadar” Yemen operasyonlarının devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail rejimini Filistinlilere karşı işlediği suçlar konusunda cesaretlendiren Arapların eylemsizliğini de eleştirdi.

Cumartesi günü İsrail'in Han Yunus yakınlarındaki el-Mevasi mülteci kampını hedef alan hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 90 Filistinli hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi de yaralandı.

İsrail rejiminin 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye karşı sürdürdüğü savaşta şimdiye kadar çoğu kadın, çocuk ve genç olmak üzere en az 38.345 kişi hayatını kaybetti ve 80 binden fazla kişi de yaralandı.

Savaşın başlangıcından bu yana Yemen güçleri Gazze ile dayanışma amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarında hedefleri vuran ve bu limanlara yaklaşan İsrail gemilerini hedef alan çok sayıda operasyon düzenledi.

YDH

Yorumlar