UNRWA GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), işgal güçleri tarafından gözaltına alınan memurlarının işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldıklarını, UNRWA çalışanlarından 195’inin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 321 Tarih: 13 Temmuz 2024 04:31
UNRWA GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini dün (12 Temmuz Cuma) New York’ta düzenlenen yardım konferansında BM’ye bağlı örgüte daha çok bağış yapılması çağrısında bulundu.
 

Lazzarini, UNRWA’nın bölgedeki yardım kuruluşu olarak Filistinlilerin tek umudu olduğunu ve Filistinli mültecilerin haklarını koruduğunu, aynı zamanda İsrail’in amansız saldırıları altında sendelediğini belirterek, “30 yılı aşkın insani yardım çalışmaları içinde bulunan biri olarak, bu alanda uluslararası hukuk kapsamında korunan tesislerin ve işleyişinin bu kadar bariz bir şekilde ihlal edildiğini hiç görmedim” dedi.
 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara dikkat çeken Lazzarini, “Gazze büyük oranda yok ediliyor. 2 milyondan fazla insan yaşayan bir cehennemde mahsur kaldı. Harap olmuş ve gittikçe kanunsuz hale gelen bu bölgede defalarca yerlerinden edildiler. Bu acımasız savaşın asıl yükünü çocuklar ve kadınlar çekiyor” dedi.
 

Batı Şeria’da da trajedi yaşandığına işaret eden Lazzarini, Ekim ayından bu yana en az 130’u çocuk olmak üzere 500’den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, Filistin topraklarını gasp eden İsrailliler ve askerler tarafından sistematik baskı olarak Filistinlilere ve kritik altyapılara yönelik saldırıların devam ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar