BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta boyunca işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te direniş eylemleri devam etti ve bir İsrail işgal askeri yaralandı. 

Görüntülenme: 269 Tarih: 12 Temmuz 2024 04:19
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi (Ma'ti), 05-07-2024 ile 11-07-2024 tarihleri arasında 99 direniş eylemi kaydetti. Bu eylemler arasında silahlı saldırılar, silahlı çatışmalar, patlayıcı cihazların patlatılması ve yerleşimcilerin saldırılarına karşı koyma gibi çeşitli eylemler yer aldı.

Merkez, 17 silahlı saldırı ve silahlı çatışma, 10 patlayıcı cihazın patlatılması ve bir işgal askeri aracı veya yerleşimci aracının hasar görmesini rapor etti.

Ayrıca gençlerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yerleşimcilerin üç saldırısına karşı koyduğunu, işgal ordusuna ise üç molotof kokteyli ve havai fişekle saldırıldığını belirtti.

Filistin Bilgi Merkezi'ne göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gençler ile işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar 59 noktada yoğunlaştı ve taş atma olayları ile altı halk gösterisi düzenlendi. Bu gösteriler işgal rejiminin haksızlıklarını protesto etmek için gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar