HAMAS'TAN ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), terörist işgalci askerlerin Gazze'deki vahşi davranışlarıyla ilgili itiraflarının Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından acil ve ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini belirtti. 

Görüntülenme: 228 Tarih: 11 Temmuz 2024 03:47
HAMAS'TAN ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE ÇAĞRI

Hamas yaptığı açıklamada, Siyonist işgalci askerlerin Gazze Şeridi'ndeki vahşi davranışlarıyla ilgili yayınlanan itiraflarının ve terörist işgal ordusunun liderlerinden sivillere ateş açma, evleri yakma ve yıkma gibi en vahşi suçları işlemek için talimat aldıklarını doğrulamalarının, moral bulmak ve eğlenmek amacıyla sistematik savaş suçlarının işlendiğine dair resmi ve belgelenmiş bir itiraf olduğunu belirtti. Bu durumun, Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığı tarafından ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamas, bu suç teşkil eden uygulamaların, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar gibi savunmasız sivilleri eğlence amacıyla hedef haline getirmenin insanlık adına bir utanç olduğunu ve uluslararası toplumun, kontrolsüz bir şekilde her türlü sınırı aşan faşist işgal hükümetine karşı caydırıcı ve cezalandırıcı mekanizmaları devreye sokmakta hâlâ yetersiz kaldığını belirtti. Hamas ayrıca, dokuz aydan fazla zamandır sürdürülen saldırılarda uluslararası hukuk ve anlaşmaların tamamını ihlal eden bu hükümetin uygulamalarının, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşının bir parçası olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar